Mobil

Itt a felturbózott Samsung Galaxy S5 Plus

Lássuk, hogy mit tud a koreai gyártó idei csúcsmobiljának felpörgetett új változata!

A Samsung februárban a barcelonai Mobil Világkongresszuson jelentette be nemzetközi piacokra szánt idei csúcsmobilját, a nemrégiben általunk is részletesen bemutatott Galaxy S5-öt. Most pedig már itt is a ráncfelvarrt újabb Galaxy S5, a nem túl nagy hírverés közepette bejelentett Galaxy S5 Plus, mely elsősorban gyorsabb chipsetéről, illetve fürgébb mobilnetéről ismerszik meg.

Az új modellben már nem Snapdragon 801-es, hanem Snapdragon 805-ös chipset található, a maga remek 2,5 GHz-es Krait 450-as processzormagjaival, illetve Adreno 420-as grafikusgyorsítójával. Fontos változás továbbá, hogy az LTE mobilnet maximális sebessége 150 Mbit/s-ról 300 Mbit/s-ra emelkedett. A kamerák felbontása változatlanul 16, illetve 2 megapixel.

A nemrégiben Dél-Koreában bejelentett Galaxy S5 LTE-A-tól eltérően a Galaxy S5 Plusban maradt a QHD helyett még mindig “csak” Full HD kijelző, illetve a RAM sem 3, hanem csak 2 GB kapacitású. Az Android 4.4 szoftveres, 2800 mAh-s kapacitású akkumulátorral szerelt, vízálló kivitelű Samsung Galaxy S5 Plus kártyafüggetlen ára Hollandiában 539 euró, vagyis átszámítva mintegy 165 ezer forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik