Mobil

Brutális vízbefojtás: az Xperia Z2 túlélte

Ez a vízálló okostelefon a jelek szerint a megengedettnél komolyabb szívatást is simán átvészeli.

A svédországi Göteborgban lakó Alexander Maxén vakációjának egyik fénypontja a vízisíelés volt. Emberünk természetesen ide is magával vitte hőn szeretett okostelefonját, melyet egyszerűen csak a motorcsónak ülésére helyezett. Az első nagyobb gázadásnál persze annak rendje és módja szerint azonnal a vízbe pottyant a készülék, melyre gazdája gyorsan keresztet is vetett, annak ellenére, hogy tudta: a Sony Xperia Z2 vízálló kivitelű.

A telefont rögtön az esetet követően nem sikerült kihalászni a vízből, hat héttel később azonban búvárkodás közben a felszínre hozták a mobil. A hátoldali üvegborítás ugyan be volt repedve és az akkumulátor le volt merülve, azonban a tulaj legnagyobb meglepetésére a feltöltést követően azonnal működni kezdett a kütyü.

Az IP58-as minősítéssel rendelkező és nemrégiben általunk is alaposan letesztelt Sony Xperia Z2 elméletileg 30 percig bír egy 1,5 méter mélyre történő vízbe merítést. Ehhez képest a svéd srác Z2-ese hat héten át volt 10 méteres mélységben, ráadásul nem is édes, hanem sós vízben. A japán gyártó ezen modellje tehát igen korrekt módon fel van készítve a vizes mókákra, arra azonban mindenképpen oda kell figyelni, hogy a telefon oldalain lévő szigetelt kis ajtókat gondosan lecsukjuk a merülést megelőzően.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik