Média
vintage radio

Három helyi rádió ideiglenesen tovább szólhat

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 09. 14. 10:33

Korábban a témában:

A Médiatanács eheti üléséről csütörtökön kiadott tájékoztatás alapján a grémium hozzájárult a Helikon Rádió Kft. kérelméhez, és a testület szeptember 14-től november 12-ig további 60 napra szóló ideiglenes hatósági szerződést köt a Keszthely 99,4 MHz és a Nagykanizsa 95,6 MHz helyi rádiós frekvenciákkal kapcsolatban az azokat mostanáig működtető médiaszolgáltatóval.

Light wooden surface with microphone on white background with copy space. 3D Rendering
Andy Vajna ügyvédje Keszthelyt is megszerezheti a kormánybiztosnak
A Médiatanács kiírta az országos kereskedelmi rádiós pályázatot, valamint nyilvántartásba vette az Andy Vajna kormánybiztos ügyvédje által vezetett LB Rádió Kft. pályázatát a keszthelyi 99,4 MHz-re.

A testület megtárgyalta továbbá a Rádió 96,3 Kft. kérelmét is a Paks 96,3 MHz helyi rádiós frekvenciával kapcsolatban. A grémium úgy döntött, hogy a Fortuna Rádiót működtető vállalkozással, ugyancsak 60 napra szóló ideiglenes hatósági szerződést kötnek.

A Médiatanács egyúttal módosította a július 31-én közzétett Szolnok 90,4 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati felhívását. A testület arra hivatkozva változtatta meg a már megjelent pályázati kiírást, hogy az

jogi szempontból precízebb megfogalmazást alkalmaz., így a pályázók egyértelműen tájékozódhatnak a beadási kritériumokról.

A pályázati feltételek módosítása miatt kitolják a frekvenciapályázat beadási határidejét, ami így szeptember 28. helyett november 13. lesz.

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetésen Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Régi rádiósokat lehetetleníthetnek el Vajna kedvéért
Több mint húszéves múltú magyar családi médiavállalkozás kerülhet bajba, miután a Médiatanács szemet hunyt a velük szemben pályázó Andy Vajna kormánybiztos pályázatának súlyos hiányosságai felett Békéscsabán.

A Médiatanács egyébként két forgatási támogatást is megszavazott, összesen 2,4 millió forint értékben. A Magyar Média Mecenatúra Program Escher Károlyról elnevezett ad hoc-pályázatán Klacsán Gábor a Fekete Lyukról tervez filmet. A természetfilmes Molnár Attila Dávid a Franciaországban élő Anton Molnar (Molnár Antal) jótékonysági aukcióját rögzítheti október elején Berlinben: a magyar származású festőművész egy orrszarvút, fajának egyik utolsó képviselőjét örökítette meg. A pályázatok feltétele, hogy a támogatottaknak indulniuk kell a forgatott anyaggal a mecenatúraprogram következő dokumentum-, illetve ismeretterjesztő filmes pályázatán.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

383356 17: The execution bed sits empty on Death Row April 25, 1997 at Texas Death Row in Huntsville, Texas. About 450 prisoners are on the Row. Texas has the most executions in the US each year. The inmates are executed by lethal injection. (Photo by Per-Anders Pettersson/Liaison)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.