vintage radio
Média

Három helyi rádió ideiglenesen tovább szólhat

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 09. 14. 10:33

Korábban a témában:

A Médiatanács eheti üléséről csütörtökön kiadott tájékoztatás alapján a grémium hozzájárult a Helikon Rádió Kft. kérelméhez, és a testület szeptember 14-től november 12-ig további 60 napra szóló ideiglenes hatósági szerződést köt a Keszthely 99,4 MHz és a Nagykanizsa 95,6 MHz helyi rádiós frekvenciákkal kapcsolatban az azokat mostanáig működtető médiaszolgáltatóval.

Light wooden surface with microphone on white background with copy space. 3D Rendering

A testület megtárgyalta továbbá a Rádió 96,3 Kft. kérelmét is a Paks 96,3 MHz helyi rádiós frekvenciával kapcsolatban. A grémium úgy döntött, hogy a Fortuna Rádiót működtető vállalkozással, ugyancsak 60 napra szóló ideiglenes hatósági szerződést kötnek.

A Médiatanács egyúttal módosította a július 31-én közzétett Szolnok 90,4 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati felhívását. A testület arra hivatkozva változtatta meg a már megjelent pályázati kiírást, hogy az

jogi szempontból precízebb megfogalmazást alkalmaz., így a pályázók egyértelműen tájékozódhatnak a beadási kritériumokról.

A pályázati feltételek módosítása miatt kitolják a frekvenciapályázat beadási határidejét, ami így szeptember 28. helyett november 13. lesz.

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetésen Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Régi rádiósokat lehetetleníthetnek el Vajna kedvéért
Több mint húszéves múltú magyar családi médiavállalkozás kerülhet bajba, miután a Médiatanács szemet hunyt a velük szemben pályázó Andy Vajna pályázatának súlyos hiányosságai felett Békéscsabán. A kormánybiztos a delaware-i adóparadicsomba bejegyzett hátterű cégét, a Radio Plus Kft.-t ki kellett volna zárni a helyi rádiós pályázatból. A régi Rádió 1 Békéscsaba – ahol annak idején Rákóczi Ferenc, a Vajna-féle Rádió 1 jelenlegi munkatársa is kezdte a pályafutását – hamarosan akár elnémulhat, hacsak a bíróság nem ad neki igazat.

A Médiatanács egyébként két forgatási támogatást is megszavazott, összesen 2,4 millió forint értékben. A Magyar Média Mecenatúra Program Escher Károlyról elnevezett ad hoc-pályázatán Klacsán Gábor a Fekete Lyukról tervez filmet. A természetfilmes Molnár Attila Dávid a Franciaországban élő Anton Molnar (Molnár Antal) jótékonysági aukcióját rögzítheti október elején Berlinben: a magyar származású festőművész egy orrszarvút, fajának egyik utolsó képviselőjét örökítette meg. A pályázatok feltétele, hogy a támogatottaknak indulniuk kell a forgatott anyaggal a mecenatúraprogram következő dokumentum-, illetve ismeretterjesztő filmes pályázatán.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.