Média

Szombathely az új célpont Andy Vajna és a Rádió 1 számára

Andy Vajna
Andy Vajna

Újabb várossal bővülhet hamarosan a filmügyi kormánybiztos rádiójának, a Rádió 1 hálózatnak a vételkörzete. A Rádió 1-et működtető Radio Plus ugyanis szerdán bejelentette: hálózatos együttműködésre vonatkozó kereskedelmi szerződést írt alá a Vasi Friss Rádió Kft. és a Radio Plus Kft.

Kérelemmel fordulnak a Médiatanácshoz

A szombathelyi Frisss FM nevű helyi rádiót működtető társaság és a Rádió 1-et üzemeltető cég a szerződés alapján a következő napokban nyújtják be a hálózatba kapcsolódási kérelmet a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. Kedvező döntés esetén nem csak Szombathelyen, de annak térségében is hallhatóak lesznek a kormánybiztos rádiójának műsorai, többek között a Balázsék elnevezésű reggeli műsor, valamint több más Rádió 1-es műsor is, melyeket a hálózatba kapcsolódást követően Budapestről vennék át, de állítólag a helyi hírek mennyisége nem csökken majd, mivel óránként helyi műsorblokkot is sugároznak majd, feltéve, hogy a Médiatanács megadja mindehhez az engedélyt.

A hálózatba kapcsolódásra vonatkozó szerződést bejelentő közleményben idézik a Vasi Friss Rádió Kt. ügyvezetőjét, Horváth Zoltánt is, aki azzal indokolja az összekapcsolódást a kormánybiztos rádiójával, hogy a Rádió 1 erős brand, mely mögött egy profi szakmai csapat áll, nagyon népszerű a reggeli műsoruk, és a játszott zenék terén is kiemelkedőt nyújtanak.

A hallgatók értékelik a rádió helyi hír- és információs szerepvállalását, de azt is, hogy ismert sztárokat hallhatnak, és olyan szórakoztató műsorokat, amelyek korábban itt, helyben is elérhetőek voltak

– mondta a Vasi Friss Rádió Kft. ügyvezetője, aki azt ígérte, hogy a híreket továbbra is egész nap helyben szerkesztik majd, azt a hallgatók a jól ismert hazai műsorvezetőktől hallhatják, nem kell nélkülözniük a helyi tartalmakat, de emellett megkapják az országosan népszerű műsorokat is. Ezen túl kereskedelmileg is előnyös a hálózatba kapcsolódás nem csak számukra, de a helyi hirdetők számára is – húzta alá.

A reklámértékesítés is Vajnáékhoz kerül

Az együttműködés keretében a Radio Plus Kft. a Frisss FM központi reklámfelületeinek értékesítését is végzi, amely a spot és a non spot alapú reklámokra egyaránt vonatkozik. A Radio Plus feladata a Frisss FM képviselete a központi ügynökségeknél és hirdetőknél. A helyi hirdetők számára pedig elérhetővé válik a Balázsék című műsor is.

A Rádió 1 hálózata jelenleg már 22 városban és azok vonzáskörzetében érhető el, de a városok száma még most is folyamatosan, rohamléptekben bővül. Épp a napokban írtunk arról, hogy a Médiatanács időnként a médiatörvény és a saját frekvenciapályázatainak feltételeitől is eltekintett, hogy így biztosítsa a Rádió 1 (a Radio Plus) terjeszkedését. Ennek következtében Békéscsabán egy ott üzemelő helyi rádió hamarosan elnémulhat, az ott dolgozó rádiósok elveszíthetik a munkájukat, utolsó reményük a bíróság. A Médiatanács ugyanis annak ellenére nem zárta ki a Radio Plust a helyi rádiós frekvenciapályázaton, hogy a Radio Plus olyan súlyos hibákat vétett, ami miatt ezt többszörösen is meg kellett volna tennie.

Régi rádiósokat lehetetleníthetnek el Vajna kedvéért
Több mint húszéves múltú magyar családi médiavállalkozás kerülhet bajba, miután a Médiatanács szemet hunyt a velük szemben pályázó Andy Vajna kormánybiztos pályázatának súlyos hiányosságai felett Békéscsabán.

A Rádió 1 ezenkívül Veszprém és Dunaújváros térségében is terjeszkedni készül. Előbbi helyen azonban a terjeszkedést egyelőre megakasztja egy pereskedés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik