Média

A TV2 legújabb átalakítása is besült

extrém activity
extrém activity

Hétfőn az Extrém Activity váltotta az Annyit ésszel, mint erővel című műsort a TV2-n, mivel az Annyit ésszel nem hozta a várt nézettséget. De volt-e értelme az átalakításnak? A nézettségi adatok alapján nem igazán változott a helyzet.

Az RTL-en futó Konyhafőnök VIP című műsor 24,0%-os elérést produkált a 18-49-es korosztályban, míg az Extrém Activity mindössze 6,1 százalékot tudott felmutatni. Ez közel négyszeres nézettségi előnyt jelent a konkurens RTL számára a TV2-vel szemben. Pedig a TV2 vezérigazgatója, Dirk Gerkens egy idén februári sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy még az idén megelőzi a TV2 az RTL-t.

Andy Vajna tévécsatornája viszont továbbra is gyengélkedik, amit jól mutat, hogy az RTL Klub 16,2 százalékponttal volt erősebb főműsoridőben 18-49-ben. (Az RTL Klubnak tegnap 21,7; a TV2-nek 5,5 százalékos közönségaránya volt 18-49-ben. Az RTLII-nek 4,2; a Film+ 3,6; a Mozi+ csatornának 2,3; a Coolnak 1,6 százaléka volt 19 és 23 óra között.)

A múlt héten kedden volt a legnagyobb különbség a két nagy rivális között, de mindössze kéttizeddel kevesebb. Szóval egyelőre nem csökken a TV2 hátránya.

Ráadásul az RTL Híradó is szépen ellépett a Tényektől. Az ábra önmagáért beszél.

Nielsen nézettségi adatok RTL versus TV2
Nielsen nézettségi adatok RTL versus TV2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik