Média
A Chili TV jelenlegi logója

Vajna tévéjének kedvezett a bíróság másodfokon

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 04. 10. 12:47

A bíróság másodfokon a Chili TV-nek adott igazat a TV Paprika által indított perben. A Chili TV-t működtető TV2 azonban még nem nyugodhat meg teljesen, ugyanis a chili.tv címen lévő szolgáltatás tulajdonosa is készül valamire a chilitv.tv internetes végződés használata miatt.
Korábban a témában:

A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokon eljárt Fővárosi Törvényszéknek a TV2 Média Csoport Zrt.-t a „Chili TV” név használatától eltiltó végzését megváltoztatva, az AMC Networks ideiglenes intézkedés elrendelésére irányuló kérelmét elutasította.

A döntés jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs – jelent meg a közlemény a TV2 Csoport sajtószobájában, ahol azt írják, hogy a másodfokú bíróság rámutatott, hogy elvégezte a megjelölések formális összevetését és ennek eredményeként arra jutott, hogy azok nem téveszthetők össze, mivel nyilvánvaló, hogy a „TV Paprika” és a „Chili TV” szókapcsolatok domináns „Paprika” és „chili” elemei vizuálisan és fonetikailag is teljesen eltérnek egymástól. Az átlagos magyar fogyasztó számára a paprika szó magától értetődő jelentéstartalommal bír, azonban nem ilyen általánosan egyértelmű az idegen nyelvből átvett chili kifejezés jelentése, így nem jön létre közvetlen asszociáció a két szó között.

Bár a TV Paprikát tulajdonló AMC Networks és a TV2 közötti ügyben most a TV2-nek kedvező a döntés, a TV2 még közel sem lehet nyugodt az ügyben. Az évekkel ezelőtt működését megkezdő, hollywoodi filmstúdiók tulajdonában lévő chili.tv nevű internetes streamingszolgáltatás üzemeltetője ugyanis a 24.hu-nak jelezte, hogy ügyvédekkel vizsgáltatják a Vajna-féle chilitv.tv elnevezés jogszerűségét. Vagyis másokkal is jogvitára számíthat a TV2 csoport, nem csak az AMC-vel.

Az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonában lévő TV2 egyébként – valószínűleg nem függetlenül a jogvitáktól – nemrégiben levédette a liCHI tévé elnevezést is.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young man at the psychotherapist, lying on couch, emotionally speaking, discussing with psychotherapist his problems, practitioner making some notes. Horizontal photo banner for website header design
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.