Média

Reménykedik a TV2 vezére

Dirk Gerkens vezérigazgató a TV2 Csoport tavaszi műsorait bemutató tájékoztatón a budapesti High Note Sky bárban 2017. február 8-án. A vezérigazgató szerint "hamarosan, valamikor az idei évben" behozhatják a kereskedelmi célcsoportban meglévő hátrányukat az RTL Magyarországgal szemben. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Dirk Gerkens vezérigazgató a TV2 Csoport tavaszi műsorait bemutató tájékoztatón a budapesti High Note Sky bárban 2017. február 8-án. A vezérigazgató szerint "hamarosan, valamikor az idei évben" behozhatják a kereskedelmi célcsoportban meglévő hátrányukat az RTL Magyarországgal szemben. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Dirk Gerkens TV2-vezér megint azt hangoztatta, hogy meg fogják előzni az RTL-t. Már az idén.

Egy budapesti luxusszálloda bárjában tartott ma sajtótájékoztatót a TV2 Zrt., Andy Vajna kormánybiztos tévéje. Ezt onnan tudjuk, hogy az állami hírügynökség, az MTI fontosnak tartotta, hogy beszámoljon az eseményről. (Bennünket sajnos elfelejtettek meghívni, így aztán nem tudtunk kérdéseket feltenni Dirk Gerkens vezérnek, pedig bőven akadt volna, például hogy miért nem tartják be a bíróság végzését az AMC-perben, vagy hogy igaz-e, hogy a TV2 közeléből készülnek felvásárolni a Story TV-t.) A sajtótájékoztatón mindenesetre állítólag Gerkens megint azt mondta, hogy most már aztán tényleg megelőzik majd az RTL-t: “hamarosan, valamikor az idei évben” behozhatják a kereskedelmi célcsoportban meglévő hátrányukat az RTL Magyarországgal szemben.

Az is állította, hogy a 18 és 59 éves kor közöttiek körében a tavalyelőtti, közel 15 százalékos különbség mára a harmadára olvadt, ami az elmúlt tíz esztendő legjobb eredménye az általa vezetett médiacsoport számára.  (Tavaly év végén az RTL Magyarország is tartott egy sajtóbeszélgetést, ahol Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója ennek nagyjából pont az ellenkezőjéről beszélt, például hogy mennyire lemaradt a TV2.)

Most Gerkens azt is mondta még, hogy a TV2-nek sosem volt ilyen erős műsorfelhozatala, majd megjegyezte, hogy tavaly, három kábelcsatornájuk újrapozicionálásával és hét új indításával minden műfajt és nézői csoportot lefedő portfóliót építettek ki, belépve olyan erősen versengő piacra is mint a sportcsatornáké. Ezzel elérték, hogy a kereskedelmileg kiemelt korosztályban, egész napos nézettségben közel egyötödös a részesedésük a magyarországi piacon.

Arról már az mmonline.hu portál tudósításából tudhatunk, hogy az idei műsortervek kapcsán a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy érkezik a Nagy Duett ötödik évada, emellett Annyit ésszel, mint erővel címmel Tilla műsorvezetésével indul egy vetélkedő is. A legnagyobb újdonság pedig a Ninja Warrior című produkció lesz, amihez nyáron készülnek az első felvételek. Emellett sokat várnak a török filmsorozatoktól is.

A sajtótájékoztató után egyébként kiadtak egy közleményt. Ez alapján igaznak bizonyultak a pletykák, valóban frigyre lép a TV2 a Ripost című bulvárújsággal. Ezenkívül a közleményben további részleteket közölnek az új, tavaszi műsorstruktúrájukról.

(Kiemelt kép: Dirk Gerkens vezérigazgató a TV2 Csoport tavaszi műsorait bemutató tájékoztatón a budapesti High Note Sky bárban 2017. február 8-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik