Door Tamás
Média

Mindössze két hétig vezette a Mediaworksöt, mégis „élete egyik legjobb kihívása” volt

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 12. 15. 12:02

Door Tamás csak nagyon rövid időre volt vezérigazgatója a Mészáros Lőrinc felcsúti oligarchával is összefüggésbe hozható Opimus által felvásárolt médiavállalatnak, de élete egyik legjobb kihívásaként emlékezik erre az időszakra egy nemzetközi karrierportálon.
Korábban a témában:

“Available for Employment” – írja Door Tamás a LinkedIn nevű nemzetközi karrierportálon, ami alapján jelenleg tehát munkát keres a Mediaworks volt vezérigazgatója. A további karrierútja előkészítése érdekében az egykori médiavezető frissítette is életrajzát, így belekerült, hogy “2016 októberétől 2016 októberéig” ő lehetett a bezárt Népszabadság egykori, illetve a Nemzeti Sport és Világgazdaság jelenlegi kiadójának vezérigazgatója. Ezzel kapcsolatban a volt vezérigazgató azt írja a portálon, hogy nagyon bonyolult és komplex időszakában vezethette a céget, és bár nagyon rövid időt ölelt fel ez a periódus, mégis élete egyik legjobb kihívásának tartja azt:

“It was one of the best challenges of my life”.

Door Tamás nyilvános LinkedIn oldalának részete
Door Tamás nyilvános LinkedIn oldalának részlete

Jöttek-mentek a vezetők

Door Tamás abban a körülbelül két hetes időszakban állt a cég élén megbízott vezérigazgatóként, amikor az osztrák Heinrich Pecina, a Vienna Capital Partners (VCP) – Ausztriában éppen bűnvádi eljárás alatt álló – tulajdonosa aláírta azokat a dokumentumokat, amelyek alapján a Mediaworks a felcsúti Mészáros Lőrinchez köthető Opimus csoport kizárólagos tulajdonába került át, illetve a cég naponta szerepelt különböző híradásokban a Népszabadság október 8-i váratlan bezárása – illetve az akkori hivatalos céges kommunikáció szerint felfüggesztése – miatt.  Azokban a hetekben szinte egymás után fogyasztotta el a különböző vezérigazgatókat a cég.

Door Tamás október 12-én lett a Mediaworks Hungary megbízott vezérigazgatója, miután elődje, Katona Viktor két nappal a Népszabadság munkatársainak kizárása és a lap felfüggesztése után egészségügyi okokra hivatkozva távozott a médiavállalattól. Ezután alig két héttel a megbízotti kinevezése után azonban ismét vezérigazgató-váltásra került sor a cégnél.

A Mediaworksnek Door a negyedik vezérigazgatója volt a cég 2014-es megalapítása óta. A korábbi vezetők: Mihók Attila, Rónai Balázs és Katona Viktor. Az első vezető, Mihók Attila még 2015-ben, Rónai a Népszabadság bezárásakor, a Népszabadság “felfüggesztéséről” szóló közleményt jegyző Katona Viktor pedig a rákövetkező hétfőn mondott le. A Mediaworks jelenlegi, ötödik vezérigazgatója Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet egykori résztulajdonosa és főszerkesztője, aki miután tavaly februárban összeveszett Simicska Lajossal, a Nemzetben meglévő tulajdonrészéért kapott pénzt felhasználva megszerezte a Napi Gazdaság című napilapot, melyet azután Magyar Időkre keresztelt át, illetve még inkább kormánypártivá alakította át. Liszkay a Mediaworks élére történt kinevezése óta a Világgazdaságtól a Nemzeti Sporton át a megyei lapokig főszerkesztőcseréket hajtott végre (a Nemzeti Sport élére például éppen Felcsúton talált szakembert), de a Mediaworks menedzsmentjét is teljesen átalakította.

Ezt érdemes tudni Door Tamásról

Door Tamás életrajza szerint Debrecenben a KLTE-MFK-n szerzett gazdálkodási szakmérnök diplomát 2005-ben. 15 éve dolgozik a médiapiacon, melynek nagy részét az értékesítés és márkaépítés területén töltötte. Médiás pályafutását 2000-ben értékesítőként kezdte az InfoRádiónál, ahonnan 2011-ben az InfoRádió és az inforadio.hu kereskedelmi és  marketingigazgatójaként köszönt el. Ezt követően a Juventus rádió kereskedelmi és marketingigazgatója lett, majd 2013-tól a Juventus cégcsoporthoz tartozó 5 cég, köztük a rádió vezérigazgatója, illetve ügyvezető igazgatójaként dolgozott tovább. Ezután került át a 2014-ben létrehozott Mediaworkshöz.

Door egyébként nem sokkal a Mediaworksös, végül mindössze pár hétig tartó vezérigazgatói megbízása előtt lett a Nemzeti Olvasottsági Kutatás (NOK) Felügyelő Tanácsának is az elnöke. (A Nemzeti Olvasottsági Kutatás Konzorciumot 2010-ben 23 kiadó és 7 médiaügynökség hozta létre, célja a nyomtatott sajtótermékek olvasottsági kutatásának mérése, illetve a versenysemleges adathozzáférés biztosítása és a kutatás szakmai kontrollja.)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.