Média

Megbízott vezérigazgatót nevezett ki a Népszabadság kiadója

A Mediaworks Hungary Zrt. Door Tamást, a társaság értékesítési és marketingigazgatóját megbízta, hogy jelenlegi feladatai mellett töltse be a kiadócsoport megbízott-vezérigazgatói pozícióját - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Közleményükben olvasható az is, hogy szerdától Kázmér Juditot, a Pannon Lapok Társaságában (PLT) elfoglalt igazgatósági tagsága mellett, a Mediaworks igazgatóságának tagjává választották.

A Mediaworks szombat reggel tájékoztatott arról, hogy a kiadó szombattól felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig. A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a lap példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, így az 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

A kiadó hétfőn, az esti órákban azt közölte, hogy egészségügyi okok miatt távozik a társaságtól Katona Viktor, a Mediaworks Zrt. pénzügyi és operatív igazgatója, akinek megbízott vezérigazgatói kinevezését a hétvégén jelentette be a társaság. Közlésük szerint a menedzser hétfőn kérte munkaviszonya megszüntetését, valamint lemondott igazgatósági tagságáról is – áll az MTI hírében.

 Ezt érdemes tudni Door Tamásról

Door Tamás, a Mediaworks megbízott vezérigazgatója egyébként épp a napokban lett a Nemzeti Olvasottsági Kutatás (NOK) Felügyelő Tanácsának is az elnöke. A Nemzeti Olvasottsági Kutatás Konzorciumot 2010-ben 23 kiadó és 7 médiaügynökség hozta létre, célja a nyomtatott sajtótermékek olvasottsági kutatásának mérése, illetve a versenysemleges adathozzáférés biztosítása és a kutatás szakmai kontrollja.

Door a Mediaworks weboldalán lévő életrajza szerint Debrecenben a KLTE-MFK-n szerzett gazdálkodási szakmérnök diplomát 2005-ben. 15 éve dolgozik a médiapiacon, melynek nagy részét az értékesítés és márkaépítés területén töltötte. Médiás pályafutását 2000-ben értékesítőként kezdte az InfoRádiónál, ahonnan 2011-ben az InfoRádió és az inforadio.hu kereskedelmi és marketingigazgatójaként köszönt el. Ezt követően a Juventus rádió kereskedelmi és marketingigazgatója lett, majd 2013-tól a Juventus cégcsoporthoz tartozó 5 cég vezérigazgatója, illetve ügyvezető igazgatójaként dolgozott tovább. Ezután került át a 2014-ben létrehozott Mediaworkshöz.

A Mediaworks 2014-es megalakulása óta már három vezérigazgatóval is rendelkezett: Mihók Attila, Rónai Balázs és Katona Viktor. Az első vezető, Mihók Attila még 2015-ben, Rónai most szombaton, a Népszabadság felfüggesztéséről szóló közleményt jegyző Katona Viktor pedig hétfőn mondott le, egészségügyi okokra hivatkozva.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik