Belföld

Máris lemondott a Népszabadság kiadójának szombaton kinevezett igazgatója

Ő írta alá a levelet, amiben a lap munkatársait értesítették a kiadás felfüggesztéséről.

Munkaviszonya megszüntetését kérte, és igazgatósági tagságáról is lemondott a Mediaworks Zrt. megbízott igazgatója, Katona Viktor, aki szombaton vette át a cég vezetését – írja a hvg.hu.

Szombaton reggel mindenkit, így a Népszabadság munkatársait is teljességgel váratlanul érte, hogy egyik pillanatról a másikra elérhetetlenné vált a lap internetes felülete, majd arról értesítették a munkatársakat, hogy veszteségességre hivatkozva felfüggesztik a lap kiadását. Az erről szóló levelet Katona Viktor írta alá.

Katona lemondása azért is meglepő, mert már régóta tevékenykedik a cégcsoportnál, korábban pénzügyi és operatív igazgatója volt a Mediaworksnek, illetve vezető pozíciót töltött be a Borsodchemnél. A hvg.hu cikke szerint egészségügyi okokra hivatkozott.

A Népszabadság felfüggesztett szerkesztősége egyébként hétfőn tárgyalt volna a Mediaworks vezetésével, amit a cég vezetése ugyancsak egészségügyi okra hivatkozva mondott le. Bár korábban azt ígérték a szerkesztőségnek, hogy tárgyalnak velük az eladásról, hétfőn tárgyalás helyett csak két dokumentumot juttatott el nekik a cég, amelyekből az derült ki, hogy a Népszabadsággal kapcsolatos védjegyekre az MKB Bank jelzálogjogát jegyezték be.

Friss: a Katona Viktor lemondásáról szóló közleménnyel egy időben a Mediaworks újabb közleményben azt írta, hogy nyitottak a tárgyalásra a Népszabadság szerkesztőségével a lap eladásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik