Média
DR1 Invitational: June 25 & 26th at the Sepulveda Basin in Van Nuys, California. The first World Championships of Drone Racing sponsored by Mountain Dew. 
2016©Carrie Jesenovec

Drónversenyt közvetít az Eurosport

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 10. 17. 16:01

Az Eurosport hétfői bejelentése értelmében megállapodott a DR1, a világ vezető drónverseny-sorozatának exkluzív közvetítési jogaira vonatkozóan.
Korábban a témában:

A drónverseny – ahol a versenyzők a távirányítással vezérelt drónokat egy összetett akadálypályán a lehető leggyorsabban navigálnak keresztül – közvetítésével is ki akarja fejezni az Eurosport, hogy mennyire elkötelezett a prémium tartalmakkal és a feltörekvő sportokkal kapcsolatban, hogy azokat minél több platformon minél szélesebb nézőközönség számára tegye elérhetővé.

A szerződés az európai és az ázsiai-csendes-óceáni térség 70 országára terjed ki.

Az Eurosport a DR1 Racingen kívül további három versenysorozatot közvetít, beleértve a DR1 Champion sorozatot, amelyet a világ neves nagyvárosaiban rendeznek majd 2017-ben, és DR1 Micro rendezvénysorozatot az eurosport.com sportoldalon. A weboldalon ezen felül további események, színes háttéranyagok, kulisszatitkok, extra videós tartalmak, valamint a világ legtehetségesebb és legmerészebb drónversenyzőivel készített interjúk is elérhetőek lesznek.

Az Eurosport megszerezte a DR1 továbbértékesítési jogait is világszerte, kivéve az Amerikai Egyesült Államokat.

Az Eurosport csatornának lételeme az innováció, és úgy gondoljuk, hogy az új technológia, legyen szó VR (virtuális valóság) tartalmainkról vagy feltörekvő sportokon belül megvalósuló innovációról, nagyszerű lehetőséget biztosítanak a sportrajongók minél szélesebb körű elérésére. Lebilincselő volt látni az eSports népszerűségének folyamatos növekedését, azzal pedig, ahogyan a DR1 ezt kombinálja a sportversenyek hagyományos szerkezetével, egy igazán érdekes modellt hozott létre. Már nagyon várjuk a DR1 csapattal való közös munkát, és azt, hogy ezt az izgalmas és fordulatokban gazdag sportot az Eurosport minden platformján keresztül bemutathassuk a nézőknek

– monda el Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója elmondta:

Brad Foxhoven, a DR1 Racing vezérigazgatója hozzátette:

Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy egy olyan sportot, amely a Forma 1, a NASCAR és az eGaming kombinációja, egy olyan széles nézőközönség elé vihetünk, mint amilyennel az Eurosport rendelkezik. Az Eurosport a kezdetektől fogva arra törekedett, hogy a lineáris csatornáin túl a digitális és közösségi platformjain keresztül is biztosítsa a sportág növekedését. A drónversenyek lehetőségei végtelenek, mind a magas színvonalú verseny, mind az innováció szempontjából.

A DR1 Invitational első versenyét idén november 8-án, kedden 23 órakor (közép-európai idő szerint) Los Angelesből közvetíti az Eurosport 1.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

383356 17: The execution bed sits empty on Death Row April 25, 1997 at Texas Death Row in Huntsville, Texas. About 450 prisoners are on the Row. Texas has the most executions in the US each year. The inmates are executed by lethal injection. (Photo by Per-Anders Pettersson/Liaison)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.