Média

Még nem jogerős a Népszabadságon lévő jelzálog?

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának adatbázisa alapján még nem emelkedett jogerőre az MKB Bank által a Népszabadság és Népszabi védjegyoltalmakra alapított jelzálog-bejegyzési igény.

Még nem jogerős az MKB Bank jelzálogjoga, amit a Népszabi, a Népszabadság és több más színes védjegyre próbál bejegyezni a hitelintézet – derül ki a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának honlapjáról.

Mindez azért fontos, mert a jelzálog megléte elég komoly nehézséget jelenthet a szombatig a legnagyobb példányszámúnak számító ellenzéki napilap esetleges eladása kapcsán, legalábbis ha a szerkesztőség továbbra is használni kívánja eddig használt nevét a majdani új tulajdonos kötelékében. A védjegy megléte esetén ugyanis a jelzálogjogosult bank jóváhagyását is meg kellene szerezni egy esetleges adás-vételi szerződéshez.

Az SZTNH adatbázisa alapján idén augusztus 11-én érkezett be hozzájuk a kérelem a jelzálogjogra, majd az intézkedésre szeptember 12-én került sor. Ezt követően szeptember 13-án adták postára az egyik (Népszabadság), 19-én a másik (Népszabi) határozatot, ami mostanáig még nem lépett hatályba, legalábbis ha hihetünk az SZTNH honlapjának.

Az SZTNH honlapja szerint nem jogerős még a Népszabi és a Népszabadság jelzálog
Az SZTNH honlapja szerint nem jogerős még a Népszabi és a Népszabadság jelzálog

A Mediaworks kiadó egyébként a Pannon Lapok Társasága (PLT) felvásárlása érdekében vette fel a hitelt, amihez a jelzálogjog bejegyzését kezdeményezték.

Ahogy arról korábban írtunk, a Népszabadság szerkesztősége ajánlatot tett a Mediaworksnek arra, hogy a kiadó által veszteségesnek mondott lapot 1 euróért megvásárolja. A vállalat korábban kilátásba is helyezte, hogy erről egyeztessenek.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik