Belföld

Kiderült, miért vett fel hitelt a Népszabadság kiadója

Az ügylet ellehetetlenítheti a lap eladását.

A Népszabadságot eddig kiadó Mediaworks megerősítette a hvg.hu-nak, hogy a Pannon Lapok Társasága megvásárlására vettek fel hitelt az MKB Banktól. Emiatt jegyeztek be jelzálogot a Népszabadsággal kapcsolatos védjegyekre is.

Ahogy arról korábban írtunk, a Népszabadság szerkesztősége ajánlatot tett a Mediaworksnek arra, hogy a kiadó által veszteségesnek mondott lapot 1 euróért megvásárolja. A vállalat korábban kilátásba is helyezte, hogy erről egyeztessenek, hétfőn viszont két dokumentumot küldött az újságíróknak, amiből kiderül a jelzálog ténye.

A Pannon Lapok Társaságának megvásárlásával öt regionális lap került a Mediaworkshöz. A HVG birtokába került a hitelbiztosítéki bejegyzés is, amelyből kiderül, hogy az MKB Bank a kiadó teljes vagyonállományára jelzálogot terhelhet. Ez komolyan megnehezítheti a Népszabadság eladását.

A Mediaworks egyébként korábban azt mondta a szerkesztőségnek, hogy hajlandóak tárgyalni a lap eladásáról, hétfőn azonban a kiadó vezetése betegségre hivatkozva lemondta az egyeztetést, és helyette az MKB-jelzálogról szóló dokumentumokat küldte meg az újságíróknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik