Média

The Terror: Budapesten forgatja új sorozatát az AMC

The Terror
The Terror
Idén télen Budapesten kezdi forgatni legújabb, 2017-ben képernyőre kerülő The Terror című sorozatát az AMC.

Az antológia alapja Dan Simmons azonos című bestsellere. A The Terrort Magyarországon exkluzívan, az amerikai bemutatóval egy időben, világpremierként vetíti majd az AMC 2017-ben.

Magyarország mellett a sorozat Európa, a Közel-Kelet és Dél-Amerika számos országában is az AMC képernyőire kerül. A széria tíz, egyenként egyórás epizódból áll majd, gyártói a Scott Free, az Emjag Productions és az Entertainment 360, az AMC Studios-szal közösen.

A The Terror története 1847-ben játszódik, amikor a HMS Terror hajó legénysége az északnyugati átjáró végighajózására indul. A nagyszabású sarkköri expedíció azonban elképesztő drámává válik, amikor egy rejtélyes ragadozó megtámadja a hajót és a legénységét. Kétségbeesett küzdelem indul a túlélésért.

David Kaiganich (True Story / Igaz történet, A Bigger Splash) és Soo Hugh (Suttogók / The Whispers, Gyilkosság / The Killing) az antológia vezető producerei, egyben írói és showrunnerei. Mellettük a vezető produceri lista olyan nevekből áll mint Ridley Scott és David W. Zucker (A férjem védelmében), Alexandra Milchan (A Wall Street farkasa) és Guymon Casady (Trónok harca, Steve Jobs).

A The Terror főszereplője a Mad Menből ismet Jared Harris. Ő alakítja Francis Crozier-t, a HMS Terror hajó kapitányát, egyben a teljes expedíció egyik parancsnokát. Szerepe szerint kiváló tengerész és parancsnok lesz. Az ír származású hajós azonban csalódott a Brit Királyi Haditengerészetben. A további szerepekben: Ciaran Hinds (Trónok harca) mint Sir John Franklin; Paul Ready (Cuffs, Utopia) mint Henry Goodsir; Adam Nagaitis (Houdini and Doyle, A szüfrazsett) mint Cornelius Hickey. Mind a hajó legénységének biztos pontjai lesznek. Tobias Menzies (Outlander – Az idegen, Trónok harca) alakítja James Fitzjames-t, a haditengerészet egyik tagját.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik