Light

Játék és valóság egybemosódik

Főszerepben a világ legismertebb olasz származású, animációs vízvezeték-szerelő akcióhőse, Mario.

A Nintendo legnépszerűbb konzoljáték-sorozatának, a Super Mariónak legújabb darabját már háromdimenziós változatban nyüstölhetjük.

Mivel a 3D-s megjelenést az életszerűséggel szokták társítani, ezért adott volt a rövidfilm alapötlete: a bajuszos bajnokot megszemélyesítő kamasz izgalmas élményeiben keveredik a virtualitás a realitással.

Ha teljesen őszinték vagyunk, az ízlésünkhöz sokkal közelebb áll ez a rajongói rövidfilm, amiben egy lakás falain és berendezési tárgyain “elevenednek meg” a miniatűr kalandok.

A repeta első fogásaként pedig íme a YouTube-híresség Sungha Jung, amint virtuóz feldolgozásban, ukulelén pengeti a játék zenéjének főtémáját. A tizenöt éves, dél-koreai srác csatornája 14, míg videói 356 milliós(!) nézettséget gyűjtöttek be eddig összesen.

A képzeletbeli világok és egy élő művész kölcsönhatásának másik példája a szájdobos Hikakin, aki egyszer már előadta a Super Mario muzsikabetéteinek és effektjeinek elegyét beatboxra hangszerelve, ám nemrég önmagát remixelte drum ‘n’ bass és dubstep stílusban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik