Kultúra

Kevin Spacey-t kirúgták a Kártyavárból

A Netflix megszakít minden kapcsolatot és többé nem dolgozik együtt a színésszel.

A Netflix közleményben jelentette be, hogy a jövőben nem vesz részt semmilyen produkcióban, beleértve a Kártyavár című sorozatot, amely Kevin Spacey közreműködésével készül.

Közleményében az online műsorszolgáltató tájékoztatott arról is: még felmérik, hogy folytatják-e a 2013-ban indult sorozatot Spacey közreműködése nélkül.

Mindemellett a Netflix egyúttal közölte, hogy nem fogja kiadni a már az utómunkálatok fázisában lévő Gore című filmet, amely szintén a zaklatással vádolt színész főszereplésével készült.

A CNN hírtelevízió csütörtök este adott hírt arról, hogy a Kártyavár stábjának nyolc jelenlegi és korábbi tagja – akiknek nevét nem hozták nyilvánosságra – állt elő azzal, hogy Spacey részéről „ragadozó” viselkedést tapasztaltak, egy színész szexuális támadással vádolta meg őt.

Kevin Spacey a Kártyavár forgatásán is zaklatta a stábtagokat
Ezt már a Netflix is elismeri, miközben kiderült, hogy a színész évek óta botrányosan viselkedett a sorozat munkálatain.

Egy brit és egy mexikói színész korábban szintén megvádolta szexuális zaklatással Spacey-t, aki október végén jelentette be, hogy bár korábban nőkkel is voltak kapcsolatai, ezentúl meleg férfiként éli életét.

A nagy sikerű széria hatodik, egyben utolsó évadát mostanság forgatták, de a Spacey-t ért vádak miatt a két gyártó, a Netflix és a Media Rights Capital produkciós cég felfüggesztette a munkálatokat.

Kiemelt kép: Netflix

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik