Kultúra

Az AZ Krajcárosánál csak az parább, ha egy kisgyereket öltöztetnek be a horrorbohócnak

Nem akarnék ötleteket adni a horrorszerzőknek, mert megoldják azt ők maguk is, de az AZ és a gonosz gyerek/baba horrorzsáner keresztezése jó ötletnek tűnik. Legalábbis az a fotósorozat, melyben egy kisgyereket maszkíroztak Stephen King talán legparásabb horrorjának főgonoszává, a vérengző, az emberek félelmeiből – és esetenként húsából – táplálkozó Krajcáros bohóccá, egészen fantasztikusan bizarr.

Áradoznak az AZ-ról a bohócos horror első reakciói
Létezik, hogy elkészült a valaha forgatott legjobb Stephen King-adaptáció?

Az ötlet egy amerikai tini, Eagan Tilghman fejéből pattant ki: hároméves öccsét, Louie-t öltöztette és maszkírozta Krajcárossá, és fotózta le a környékbeli erdőben. Mintha csak a regény – melyből napokon belül megérkezik a vélhetően gigaijesztő új filmadaptáció – főgonosza és annak áldozatai mosódnának össze eggyé a képeken, amelyeknek így egészen hidegrázós hangulata lett.

A tizenhét éves Eagan egy éve kezdte a kistesóit fotózni, mindig valamilyen ikonikus jelmezben. A Mashable-nek azt mondta, az egész egy másik híres főgonosszal indult:

Az egész azért kezdődött, mert a másik öcsém, Hosea, aki négyéves, azt akarta, hogy fessem ki az arcát olyanra, mint a Jokeré. Megcsináltam, és ez adta az ötletet, hogy Louie-t is beöltöztessem és csináljak pár képet.

Ez tehát nem az első hasonló projektje, mégis ez az első, amire felkapta a fejét a web népe, egészen konkrétan több mint háromezerszer osztották meg a Facebookra és Instagramra töltött képeit, bekerült az amerikai szórakoztató sajtóba, sőt, az AZ szeptember 7-én érkező filmes adaptációjának rendezője is lájkolta a fotókat.

Persze, jó eséllyel az AZ-filmet övező hype-nak is van ebben némi szerepe, de azt így sem lehet vitatni, hogy a kissrác maszkja, sminkje és a fotók egészen briliánsak. Eagan azt is megmutatta, hogy mekkora szerepe van az egészben a kisöccsének, aki, mint írja, civilben egészen cuki gyerek, ez is bizonyítja, mennyire komolyan vette, hogy a fotózás idejére karakterben maradjon.

A tini szülei teljes mellszélességgel támogatják Eagant és testvéreit a kreatív… nos, bohóckodásban (höhö).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik