Kultúra

Áradoznak az AZ-ról a bohócos horror első reakciói

Létezik, hogy elkészült a valaha forgatott legjobb Stephen King-adaptáció?

A nagy Stephen King rajongóinak már csak másfél hetet kell várniuk a mester 1986-os AZ (IT) című regényének adaptációjára, amely a tengerentúlon is akkortájt: szeptember 8-án fog a mozikba kerülni.

Még a trailereknél is vérfagyasztóbb az AZ interaktív videója
A horror új promójában az egyik szereplő szemszögéből élheted át, milyen közelebbről megismerkedni a förtelmes bohóccal.

Az amerikai sajtó munkatársai számára a múlt héten már megtartották a produkció premier előtti vetítését, melyről aztán az ítészek jóvoltából a hétvégén elkezdtek szállingózni az első rövid Twitter-reakciók. A jó hír pedig az, hogy ezek alapján nagyszerűen sikerült film, amelyről utóbb még az is kiderülhet, hogy a valaha készült (egyik, ha nem a) legjobb Stephen King-adaptáció lett.

Perri Nemiroff (Collider): “Az AZ minden, amit reméltem és még több. Van szíve, nevettet és tonnányi hihetetlen ijesztgetés van benne. Beleszerettem a Vesztesekbe. Nem akartam, hogy vége legyen.”

Eric Eisenberg (CinemaBlend): “Izgatottan most azt mondhatom, hogy az AZ fantasztikus. Totálisan rémisztő, de elképesztően mókás (a Vesztesek TÖKÉLETESEK). Nálam Top 10-es jelölt.”

Jim Vejvoda (IGN): “Elmondhatom, hogy ma este láttam az AZ-t. És AZ óriási volt. A szereplőgárda kiváló. És igen, (a bohóc) ijesztő! Ez egy, hmm, szörny lesz a mozipénztáraknál.”

Rachel Heine (Nerdist): “Imádtam az AZ-t. Megragadta a könyv szellemiségét és mégis valami újat teremtett. A sötét és a mókás tökéletes kombinációja. És a Vesztesek Klubja TÖKÉLETES volt!”

Chris Evangelista (CultPrintFilm): “Az AZ egy karneváli elvarázsolt kastély filmként, hangos, ijesztő, vicces. És a legjobb mind között: van szíve.”

https://twitter.com/DanCasey/status/901303298132660224

Dan Casey (Nerdist): “Az AZ félelmesztikus. Remek szereplőgárda, meglepően mókás és eredetien nyugtalanítóak az ijesztgetések. Még akkor is be leszel majrézva, amikor hazaérsz.”

A kritikusok szavait pedig csak megerősíteni látszik az utolsó előzetes, melynek itt a szinkronos változata:

A világszerte várt filmet Andrés Muschietti rendezte, míg az emblematikus gonosz Pennywise (vagy ahogy a regény fordításában szerepel: Krajcáros) bohóc karakterét Bill Skarsgard formálja meg. Ő egyébként már a második, miután az AZ 1990-es tévés adaptációjában Tim Curry brillírozott a szerepben.

Majdnem egy Oscar-díjas színésznő kapta az AZ bohócának szerepét
Ezt a Stephen King regényéből készülő horror egyik producere árulta el egy interjúban.

A Skarsgard mellett a Stranger Things Mike Wheelerjeként ismertté vált Finn Wolfhard, továbbá az egyébként nem túl ismert Jaeden Lieberher, Sophia Lillis, Javier Botet, Jack Dylan Grazer és Jeremy Ray Taylor alkotta szereplőgárdával készülő horror szeptember 7-én fog a magyar mozikba kerülni.

Forrás: Rotten Tomatoes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik