Kultúra

Itt egy elképesztő 5 perces részlet a Páncélba zárt szellemből

A meztelen és halálos Scarlett Johansson egyik akcióját láthatjuk a filmből, amely egyre fantasztikusabbnak ígérkezik.

Már csak egy hét és mozikba kerül az 1995-ös Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) című anime élőszereplős feldolgozása, amelyet Hófehér és a vadászt is jegyző Rupert Sanders rendezésében készült.

Az előzetesek alapján veszettül látványosnak ígérkező és az anime cselekményét néhány új, eredeti ötlettel kiegészítve feldolgozó produkcióhoz még most, nem sokkal a bemutató előtt is érkezett kedvcsináló, méghozzá az eddigi egyik legjobb, ugyanis a lenti videó az eredeti filmben is látható “álcaruhában épületről leugrós” akciójelenetének új és bővebb változatát leplezi le. Ebben azt nézhetjük végig, hogy miután egy toronyház egyik termében ijesztő robotgésák és géppisztolyos terroristák megtámadnak néhány üzletelő nagymenőt, a Scarlett Johansson által megformált kiborg rendőrnő előbb leveti magát az épület tetejéről, majd megérkezik a helyszínre, hogy lerendezze az agresszorokat.

Bár a kultikus anime rajongói köreiben tavaly botrányt kavart a dolog, de az új Páncélba zárt szellemben immár végérvényesen (a kétségtelenül szexi, de távolról sem ázsiai) Johansson alakítja Motoko Kusanagi őrnagyot, akit ebben a verzióban egyszerűen csak “Őrnagyként” fognak emlegetni, és aki a történet szerint az úgynevezett 9-es szekció alkalmazásában áll és egy hírhedt hackerre, a Bábjátékosra vadászik. A Bábjátékos a hálózaton keresztül képes az emberek elméjébe behatolni és hamis emlékeket beléjük táplálni, hogy ezáltal élettelen bábukhoz hasonlóan a saját céljaira használja fel őket. A Bábjátékosról a cselekmény előrehaladtával aztán kiderül, hogy nem ember, hanem egy öntudatára ébredt, mesterséges intelligenciával rendelkező program, amely rövidesen Kusanagit szemeli ki magának áldozatul.

Az új Páncélba zárt szellem március 30-án, azaz jövő csütörtökön fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik