Kultúra

Visszavonul a világ legpocsékabb rendezője

A borzalmasabbnál borzalmasabb alkotásokat jegyző Uwe Boll bejelentette, hogy abbahagyja a filmezést.

Megmenekült a világ: Uwe Boll leteszi a kamerát.Az 51 éves német rendező a Metro magazinnak adott interjúban árulta el, hogy úgy döntött: kiszáll a filmiparból, miután szerinte abból már nem lehet megélni.

Nincs tovább: a piac halott. Nem lehet többet pénzt keresni a filmekkel, hiszen a DVD és Blu-ray eladások csak az elmúlt 3 évben 80 százalékkal csökkentek. Ez az igazi okom, mert egyszerűen nem éri meg befektetni a pénzt.

– magyarázta a hírhedt direktor, akinek miután a csapnivaló alkotásaival mindig is csak a házimozis piacon tudott “sikereket” aratni, nem meglepő, hogy a kalózkodás miatt hanyatló piacon már nem terem babér.

Az IMDb nyilvántartása szerint az 1990-es évek eleje óta filmező Uwe Boll a mai napig mintegy 33 produkciót rendezett, melyek zömében az ő utánozhatatlanul fogyaszthatatlan stílusában készült játékadaptációk voltak. Filmográfiájában többek között olyan “nyalánkságok” akadnak, mint a Holtak háza, az Egyedül a sötétben, a Bloodrayne és annak folytatásai, A király nevében-trilógia, a Postal, a Far Cry, a The Final Storm, a Max Schmeling és az ugyancsak háromrészes Rampage.

Érdekesség, hogy Boll elméletileg még tervez forgatni egy 12 Hours című filmet, amely azonban a váratlan bejelentése fényében már nem biztos, hogy valaha is el fog készülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik