Kultúra

Bud Spencer emlékére koncerteznek az Arénában

Guido & Maurizio de Angelis olasz zeneszerző és előadóművész testvérpár neve nem ismeretlen a Bud Spencer-rajongók előtt. Hozzájuk fűződik a nyáron elhunyt színész legtöbb filmjének zenéje. Oliver Onions néven zenekaruk is volt, és gyakran a filmek stáblistáján is így szerepeltek, ezért sokan – bevallom, e sorok szerzője is – azt hitték, hogy Oliver Onions önálló személy. De használtak más álnevet is: M&G Orchestra és Dilly Dilly néven is őket tisztelhetjük.

Különben dühbe jövünk, Az ördög jobb és balkeze, Piedone a zsaru, Bűnvadászok, És megint dühbe jövünk, Bomba jó bokszoló, Banános Joe – csak néhány példa az életműből, amelyek természetesen a koncerten is felcsendülnek majd.

Személyes kedvencem Az ördög jobb és balkeze 2 főcímzenéje, a Trinity Stand Stall.

Azt kevesebben tudják, hogy a párosnak köszönhetjük gyermekkorunk olyan meghatározó filmzene-élményeit, mint a Sandokan, a Zorro vagy a 80 nap alatt a Föld körül, amiket szintén meghallgathatunk majd a Papp László Sportarénában.

A világhírű szerzőpáros, Guido & Maurizio De Angelis és az Oliver Onions gyakorlatilag 1984 óta nem lépett színpadra. Most személyes jó barátjukra, Bud Spencerre emlékeznek ezzel a nagyszabású, szimfonikus koncerttel. A páros tizenhét nagyszerű olasz muzsikussal és egy közel negyvenfős szimfonikus zenekarral lép közösen a nagyérdemű elé. Magyarországon még soha nem léptek fel.

Az elhunyt világsztár emlékére meglepetés-vendégekre is számíthatunk november 29-én.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik