Kultúra

Megvan, hogy mikor kerül a mozikba a Kincsem-film

A készítők bejelentették a milliárdos költségvetésű magyar produkció premierdátumát.

Eldőlt az utóbbi évtizedek legnagyobb volumenű filmje, a hazai filmiparban mérföldkőnek tartott Kincsem premierdátuma. A Nemzeti Filmalap 2,078 milliárd forintos támogatásával forgatott, grandiózus látványvilágúnak és vagány humorúnak beharangozott romantikus kalandfilmet 2017. március 16-án fogják bemutatni a magyar mozikban.

A rendező, Herendi Gábor élete legnagyobb munkájának tartja a filmet. A 72 napos forgatás alatt folyamatosan százhúsz-százötven fős stáb dolgozott, de akadt olyan jelenet is, ami miatt egyszerre 700 ember tartózkodott a felvétel helyszínén. Az impozáns látvány mellett az egyedi hangulat megteremtésére törekedtek az alkotók, nemcsak a jelmezekkel és eredeti helyszínekkel, hanem a speciális effektekkel is.  A Kincsem utómunkálatai több, mint nyolc hónapot vettek igénybe és még jelenleg is zajlanak, hogy a korabeli Budapest, Bécs, Berlin és a film akciójelenetei még látványosabbak legyenek.

A Kincsem-film egyik feszkós pillanata. Fotó: Fórum Hungary
A Kincsem-film egyik feszkós pillanata. Fotó: Fórum Hungary

Az 1870-es években játszódó Kincsem főszereplője Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) a negyvenes évei végén járó magyar nemes, akinek édesapja a 1848-49-es magyar szabadságharcot követő megtorlás áldozata lett. Blaskovich, aki gyermekként végignézte apja meggyilkolását, nem tudja megbocsátani Otto von Oettingennek (Gáspár Tibor), és a császárnak, hogy elvette apja életét, vagyonát és becsületét. Ő az az ember, aki egyedül száll szembe a birodalommal. Ráadásul a gondviselés megajándékozza őt Kincsem nevű csodakancájával, akivel aztán sikert-sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Blaskovich minden alkalmat megragad arra, hogy lejárassa Oettingent és ezzel a Habsburg házat. A film a magyar és az osztrák rivalizálását, kettejük harcának történetét meséli el.

A film főbb szerepeiben Nagy Ervin és Gáspár Tibor mellett Petrik Andreát, Keresztes Tamást és Gyabronka Józsefet láthatjuk, a további szerepekben pedig többek között Kovács Lehel, Rátóti Zoltán, Balsai Móni, Makranczi Zalán, Scherer Péter és Papp János tűnik fel. A forgatókönyvet Herendi és Hegedűs Bálint közösen jegyzi, a film producerei Hutlassa Tamás és Herendi Gábor, a zenéjét Hrutka Róbert szerzi.

Forrás: Fórum Hungary

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik