Kultúra

Rátóti Zoltán a Nemzetihez igazol

A 2016/17-es évad második felétől a Nemzetibe szerződik Rátóti Zoltán – tudta meg a Nol. A kaposvári Csiky Gergely Színház nemrégiben lemondott igazgatója épp jókor jön: Reviczky Gábor tegnap jelentette be, hogy ő viszont távozik, és szabadúszónak áll, lévén a Nemzeti-beli munkavégzés neki már túl stresszes.

A Nemzeti szeptember 24-én tartja nyílt napját, ahol az új társulati tagokat is bemutatják. Érkezik az SZFE frissen végzett hallgatója, Szabó Sebestyén László, és a kaposvári igazgatóságról leköszönő Rátóti Zoltán. Rátóti nem lesz teljesen új a teátrumban: mielőtt Kaposvárra igazolt volt már a Nemzeti társulatának tagja.

Rátóti elmondta: Vidnyánszky Attila felkért, de aláírt szerződés még nincs, a Nemzeti igazgatója ugyanis jelenleg külföldön van, hazatérte után fognak egyeztetni a részletekről. Annyi már biztosra vehető, hogy Rátóti az évad második felében érkezik csak, ugyanazon családi okok miatt, amiért a direktori szerepről lemondott: a napokban születik második gyereke, akinek érkezésével immár öt gyereket nevel majd a család.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik