Kultúra

Meghalt Mocsár Zsófia

Mindössze 25 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Mocsár Zsófia díszlet-, jelmez- és fénytervező, képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója – írja a Fidelio.

Hirtelen jött betegség után, csütörtökön hajnalban halt meg. Családja mellett a szakma is gyászolja.

Azt írják: képzőművészeti affinitása korán megmutatkozott, amit először a debreceni Ady Endre Gimnázium dráma tagozatán alkalmazott színházi körülmények között. Később felvételt nyert a Magyar Képzőművészeti Egyetem díszlet- és jelmeztervező, valamint intermédia szakára, amit egy ösztöndíj miatt megszakított. Kanadában, az Albertai Egyetemen díszlettervezést tanult, hazaérkezve rögtön „éles terepen”, színházi előadások, performanszok tervezőjeként próbálhatta ki tudását.

Közreműködött olyan előadásokban, mint a Nylon Group felnőtteknek szóló bábperformansza, a Halotti Thor, a Táp Színház Babahajó című előadása, ahol fénytervező volt, az Ódry Színpad előadása, az Adieu Paure Carneval, a Stereo Akt We Hear You! – Hallgatlak című kísérleti előadása, vagy a kecskeméti Katona József Színház Hamletje.

Ő volt a látványtervezője A te országod című előadásnak is, amely a Pécsi Országos Színházi Találkozón idén elnyerte a legjobb rendezés díját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik