Kultúra

Elutaznál a Trónok harca forgatási helyszíneire? Megteheted!

Egy magyar utazási iroda nemrégiben kitalálta, hogy egy hetes geek-túrákat indít a Trónok harca legelkötelezetebb rajongóinak a sorozat forgatási helyszínekre Horvátországba és Máltára.

Azt már tudjunk, hogy a Trónok harca filmbeli helyszínei nem csak a képernyőn néznek ki elképesztően jól. Egyre többen utaznak a forgatási helyszínekre, hogy közelebb kerüljenek a George R.R. Martin által megálmodott Tűz és Jég dala világához.

kings-landing-game-of-thrones
Királyvár

Egy magyar fiatalok által alapított utazási iroda, a Tűz és Jég Útjai idén májustól szervez utakat Horvátországba és Máltára, a Trónok harca forgatási helyszíneire. A kiscsoportos (max 12 fős) utazások során olyan helyi filmesek vezetik körbe a Westerosra vágyó utazókat a helyszíneken, akik maguk is dolgoztak a sorozatban, és rengeteg bennfentes sztorijuk van a forgatásról. Például az egyik idegenvezetőjük, Iva a Daeneryst alakító Emilia Clarke dublőre volt három évadon keresztül, és több alkalommal alakította Margery Tyrell egyik szobalányát.

13054781_10154066070281678_786673487_o

A májusi első túrán a horvátországi helyszínekre juthatsz el, mint Split óvárosa és Klissza vára, amelyek együtt szolgáltatták a hátteret Meereen városához és a Daenerys-féle történetszálhoz, vagy Sibenik és Kastel Gomilica váraihoz, amelyek pedig Braavos szabad városát játszották el a sorozatban. Persze Dubrovnik, azaz a mesés Királyvár és környéke sem maradhat ki. A túrákon bejárhatod a filmes helyszíneket és megismerheted, hogy milyen szerepet játszottak a mi világunkban. Gondoltad volna hogy a Vasbank épülete egy katolikus katedrálisból készült vagy, hogy a Lord Baelish királyvári bordélyháza, mire odaértünk, néprajzi múzeummá változott?

Meereen
Meereen

A helyszínbejárás mellet kalandprogramokat is kínálnak, így például kipróbálhatod a tengeri kajakozást és hajózhatsz egy régi háromárbocossal a Keskeny-tengeren (azaz az Adrián), de a lényeg, hogy nagy Trónok harca rajongók társaságában utazhatsz, ami elég jó közösségi élménynek ígérkezik. Esélyes, hogy egy ilyen út során elő fog kerülni a Trónok harca stratégiai társasjáték vagy a szerepjáték, és lesz alkalom megvitatni a sorozat és a regényfolyam közti különbségeket vagy a történetet övező számos teóriát.

13045618_10154066093461678_1293249503_n

Európa szerte öt főbb helyszínen zajlott a forgatás a sorozat eddigi öt évada alatt. Horvátországon kívül Máltán és Gozo hihetetlen szép sziklás partjainál, Észak-Írország festői vidékein, Izland szinte nem evilági természeti csodái közt, Spanyolország történelmi városaiban, és tettek egy rövid kitérőt Marokkóba is. A Tűz és Jég Útjai a jövőben minden forgatási helyszínre akar túrákat indítani.

A honlap itt érhető el, a Facebook-oldalukon pedig további érdekességeket tudhatsz meg!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik