Kultúra

Reese Witherspoon a Barbie babáról készít filmet

Bizony, ez nem vicc. A színésznő ugyanis a baba feltalálójának és a játék eredetének történetét tervezi filmre vinni.

Az Oscar-díjas Reese Witherspoon és a filmproducer Bruna Papandrea közösen jegyzett produkciós cége, a Vadon tető alá hozásában is közreműködő Pacific Standard és a Bold Films stúdió összefogásából készülhet el a Barbie babát feltaláló Ruth Handler életéről, illetőleg a baba megalkotásáról szóló film, miként arról a The Tracking Board értesülései alapján a Variety beszámolt.

Az információk értelmében a produkció Robin Gerber 2010-ben megjelent Barbie and Ruth: The Story of the World’s Most Famous Doll and the Woman Who Created Her (magyarul kb. Barbie és Ruth: A világ leghíresebb babája és az őt megalkotó nő története) című könyvén fog alapulni. A filmet állítólag maga Reese Witherspoon fogja rendezni is, aki mindemellett valószínűleg még Ruth Handler megformálását is bevállalja majd.

A Barbie babát kitaláló és megalkotó Handler a férje cége, a Mattel játékvállalat gyártásában dobta piacra 1959-ben az első kislányoknak készült játékot, amelyet elmondása szerint gyermeke, Barbara játéka ihletett, akit sokszor látott papírból kivágott és felnőtt ruhákba felöltöztetett figurákkal játszani, amelyek kislányokra és kisbabákra emlékeztettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik