Kultúra

Az okostelefon az új idegenvezető

2014-ben a Fehérvárra érkező látogatók és turisták már egy új okos telefonos útikalauz segítségével is felfedezhetik városunkat.

A magyar GPS City Guide Kft. által 2012-ben meghirdetett pályázatára olyan újszerű túraútvonal kialakításával pályázott a Székesfehérvári TDM, mely élményszerűen, akár egy vagy több összefüggő történelmi eseményen keresztül mutatja be az adott várost. A kiválasztott javaslatok gyártási költségeit a társaság átvállalta. A Székesfehévári TDM szervezet is a nyertesek között szerepelt, ennek köszönhetően 2013-ban elindulhatott a közös munka és megvalósítás.

A pályázatra a Szabad Színház Társulata által életre keltett Élő-Képes Krónika jeleneteinek és történelmi időutazásának rövidített útvonalváltozatát készítette el TDM szervezet. A történelmi kalandozás során az államalapítástól egészen a reformkorig bepillanthatunk Székesfehérvár évszádainak kiemelkedő eseményeibe. A turisták már az utazásuk előtt letölthetik az IOs és az android készülékeken futó alkalmazást, majd a megérkezésük után roaming és internet kapcsolat nélkül élvezhetik a saját mobil idegenvezetőjüket Belvárosunkban magyar és angol nyelven.

Február 23-án vasárnap az Idegenvezetők Világnapján ismét szeretnénk felhívni a figyelmet az idegenvezetők fontosságára, és arra a motivációra, érzelmi többletre, amit az ő személyük tehet hozzá a város vonzerőihez. Vasárnap különleges városnézésre várunk mindenkit, ahol a helyi idegenvezetők kedvenc látnivalóikat mutatják be. Két időpontban indul túra: délelőtt 10 órakor és délután 14 órakor. Mindegyik időpontban kb. 2 óra időtartamú sétára invitálnak mindenkit. Találkozás a Tourinform iroda – Fehérvári Ajándékbolt előtt!

Program:

Február 23. 10.00 óra

‘Keresd az idegenvezetőt’ – interaktív felfedező túra a belvárosban. A találkozó után az idegenvezetők elfoglalják helyeiket, majd a csoportnak meg kell találni őket. Mindannyian olyan helyen várják a csoportot, ahol számukra kedves értéket szeretnének megmutatni, legyen az egy sarokerkély, vagy egy épület. Természetesen a egy csoportkísérő segíti a csoportot az idegenvezetők megtalálásában.

Február 23. 14.00 óra

‘Kövesd az idegenvezetőt’ – egyedi útvonalak, ahogy az idegenvezetők szeretik
A résztvevőkkel ismertetjük a megjelenő idegenvezetők útvonaljavaslatát, a résztvevők pedig kiválasztják, melyikükkel tartanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik