Kultúra

Mégis lesz világvége

Drew Barrymore  (Drew Barrymore )
Drew Barrymore  (Drew Barrymore )

Drew Barrymore forgatja le bolygónk végóráit. A The End több szálon fut majd.

A Warner Bros stúdió produkciójában születő filmdráma szereplői megbékélnek sorsukkal a Föld utolsó napjaiban. A történet nem az apokalipszis-filmek megszokott forgatókönyvét követi, a halál és a pusztulás helyett az életről szól. Megközelítése inkább meditatív.

Szerepet kap benne egy londoni rádiós személyiség, aki elhatározza, hogy az utolsó pillanatig közvetíti az eseményeket; egy apa, aki a tokiói káoszban akarja megtalálni feleségét és kisbabáját, valamint egy amerikai kamasz pár, akiket szüleik döntése választ el egymástól.

A forgatókönyvet Aron Eli Coleite írta, aki a Hősök című tévésorozaton is dolgozott. Drew Barrymore első rendezését, a Hajrá Bliss! című vígjátékot 2009-ben láthatták a nézők. Akkor játszott a saját filmjében, a The Endben azonban nem szerepel majd.

A filmipar 2012-re megjósolta már, hogy az Egyesült Államok gazdasága összeomlik, aminek következtében hatalmas mértékűre nő a munkanélküliség, és bűncselekmények történnek minden sarkon. A börtönök irányítását cégek veszik át, de azt is, hogy megfordulnak a Föld mágneses pólusai, felforr a bolygó magja, földrengések és cunamik jönnek.

Azt nem tudni, hogy az új filmnek, milyen lesz a fogadtatása, hiszen 2012-re is jósoltak már világvégét. Azt asztrológusok négyévente esedékes világtalálkozóján ugyan cáfoltak, de borúlátó jóslat maradt bőven. A mostani globális krízist is megjövendölő Raoul Pal, a GMI vezető elemzője „Végjáték” címen közreadott elemzése világszerte államcsődöket vizionált.

100-ból 14 magyar fél a világvégétől

Világszerte az emberek 14 százaléka feltételezi, hogy még életében eljön a világvége, 86 százalék elutasítja ezt. 10 százaléka hisz, 90 százalék nem a maják naptárában, amely szerint 2012 vége elhozza az apokalipszist. Az emberek 8 százaléka kifejezetten idegességet vagy félelmet érez amiatt, hogy ez rövidesen bekövetkezik.

A magyarok várakozásai szinte teljesen azonosak az átlaggal. Kicsit többen (12 százalék) fogadják el a maják lesújtó prognózisát, de csak nyolc százalék aggódik erősen. A kínaiak hisznek leginkább az idei világvégében, őket 13-13 százalékkal a törökök, az oroszok, a mexikóiak, a dél-koreaiak és a japánok követik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik