Nagyvilág

Tévedtek a maják, elmarad a világvége

Obama választási sikerét és a gazdasági válság végét jövendölik a világ legjobb asztrológusai.

A többi között erre jutott 30 ország küldötte a jósok négyévente esedékes világtalálkozóján az Egyesült Államokban, New Orleansban. A résztvevők hangsúlyozták, hogy munkájuk túlmegy a szórakoztató horoszkópokon, a tarot kártyán és a tenyérjósláson, és sokkal inkább a Naprendszer mélyreható tanulmányozásán alapul.

A Merkúr a hibás

Az egyik neves szakemberek azt jövendöli, hogy Barack Obama megnyeri a novemberi elnökválasztást, így újabb négy évre biztosítja magának a Fehér Házat. Győzelme ugyanakkor nem lesz problémamentes: a Merkúr mozgása miatt technikai gondok adódhatnak, például a voksok leadásához használt eszközök felmondhatják a szolgálatot. A Merkúr bekavart már egyszer, 2000-ben a számlájára írható George W. Bush és Al Gore elkeseredett választási végjátszmája.

Fizetnünk kell

Az eszmecsere fontos témája volt a gazdasági válság. Sok asztrológus mondta, hogy az elkövetkező néhány év még nehéz lesz, függetlenül attól, hogy ki nyeri az amerikai elnökválasztást. Volt, aki szerint 2020 környékére rendeződhet a helyzet.

Lesöpörték az asztalról a maják naptára bizonytalan értelmezése szerint 2012. december 21-re meghirdetett világvégét. “Fizessék csak tovább autórészleteiket és ingatlanhiteleiket, mert lesz 2013. Nem lesz világvége, nem csapódik be aszteroida. Semmi sem fog történni” – vetítette előre az egyik küldött.

Nixon is figyelt rájuk

A történelemnek sok olyan neves alakja volt, aki támaszkodott az asztrológiára. Rose Mary Woods, Richard Nixon elnök titkárnője egy Jeane Dixon nevű asztrológustól származó „nemzetbiztonsági előrejelzéseket” továbbított a politikusnak, Nancy Reagan first lady pedig egy Joanne Quigley nevű jósnővel egyeztetett rendszeresen a Fehér Házban.

A II. világháború idején a brit hírszerzés is felbérelt egy asztrológust, hogy jósolja meg Adolf Hitler akcióit, kevés sikerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik