Nagyvilág

Világvége helyett öngyilkos lett a tini

Felakasztotta magát egy 16 éves brit lány, annyira félt attól, hogy 2012-ben eljön a világvége.

A fiatal Isabel Taylor felnőtté válásának abban a szakaszában volt, amikor az ember válaszokat keres az élet nagy kérdéseire. Előszőr a buddhizmusban mélyedt el, de nem találta meg benne a számára kielégítő válaszokat. Ezután kezdett el cikkeket és elméleteket olvasni az ítéletnapról – írta meg a Daily Mail alapján a Bors.

A lányt pár hónap alatt teljesen magukkal ragadták ezek a gondolatok. Rettegni kezdett, de segítséget nem kért. Végül az öngyilkosságot választotta. A felakasztott lányt a szülei találták meg szobájában. Apja szerint az feltűnt nekik, hogy a kamasz többször említette a 2012-es apokalipszist, de nem gondoltak semmi rosszra. “Próbáltuk viccesen, nem komolyan felfogni a dolgot. Láttuk, hogy szorong, ezért többször elmondtuk neki, ez csak egy kitaláció, nincs mitől félnie. Egyikünk sem tudott arról, hogy Isabel ennyire retteg.”

Bilkei Pál kriminálpszichológus korábban lapunknak azt mondta, hogy az öngyilkosság táptalaja a depresszió, illetve a stressz. A gyermek- és fiatalkorúaknál ebből kifolyólag a legnagyobb probléma valóban a család szétesése. Sok szülő ugyanis fáradtan, stressztől terhelten ér haza, és már nem jut energiája a gyerekre. Így viszont nincs, aki foglalkozna velük.

Szabó Éva, a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetének docense szerint ahol a szülő naponta 10 percnél kevesebb időt tölt a gyerekével ott probléma lesz. Emellett, ha a gyerek tartósan bezárkózik, nem kommunikál, nem tudunk róla semmit, mindenre az a válasza, hogy „semmi”, akkor ki kellene gyulladnia a figyelmeztető lámpának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik