Kultúra

Földi Paradicsom és Fekete Zaj [heti koncertajánló]

Csupa békés és különleges fesztiválból áll a heti menü: lesz Ozora, Örödögkatlan, Fekete Zaj és Bánkitó is.

OZORA FESZTIVÁL
Ozora, augusztus 2-7.

Holnap nyitja meg kapuit hazánk egyik legkülönlegesebb fesztiválja, a sokak által egyszerűen csak Földi Paradicsomnak nevezett Ozora. A rendezvényen idén is a goa, a psytrance és az ambient zenék élvonala vonul fel, de a korábbi évekhez hasonlóan egészen biztosan sokan látogatnak ki egyszerűen a békés, tiszta környezet, és a semmilyen más fesztiválhoz nem hasonlítható közösségi élmény miatt is.

Belépő: bérlet 110, péntektől vasárnapig érvényes bérlet 80 euró
Részletes program

GM TÖBB MINT 49
Budapest, Kobuci kert, augusztus 3. 20:30

Galla Miklós együttese, a nyolcvanas évek elején reggae/ska zenével induló, majd újhullámos/szintipopos csapattá váló GM49 a 2009-es újjáalakulás óta egyre többet koncertezik, de fellépései még így is kuriózumnak számítanak. Éppen ezért érdemes a fesztiválszezonban is észben tartani, és meg is látogatni ezt a budapesti klubbulit.

Belépő: 600 Ft

ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL
Nagyharsány/Kisharsány/Palkonya, augusztus 3-7.

Az Ozorával egyszerre az ország déli részén is zajlik majd egy egyedi és a szokásosnál jóval békésebb fesztivál: ez a három faluban megrendezésre kerülő Ördögkatlan, ahol a zenei vonalat olyanok képviselik, mint a Tiger Lillies és a Quimby, de a képzőművészeti és színházi programok is hangsúlyos szerepet kapnak a műsorban. Részletes ajánlónk itt olvasható.

Belépő: bérlet 11 000, hétvégére 9000, napijegy 3500 Ft
Részletes program

GACKT (J)
Budapest, SYMA csarnok, augusztus 4. 18h

Gackt tipikus japán popsztár: pályafutását egy zenekarban, a Malice Mizerben kezdte, majd dobbantott, és szólóban is híres lett, azóta pedig természetesen már színészként és producerként, sőt modellként is kipróbálta magát. A lakásában állítólag kizárólag gyertyákkal világító és koponya formájú tárgyakat gyűjtő énekes egy szempontból azonban mindenképp eltér a kollégáitól: Budapesten nem egy klubban, sőt nem is a PeCsában, hanem rögtön a SYMA csarnokban ad koncertet.

Belépő: 9900 Ft
Gackt a Myspace-en

HIGH RANKIN (UK)
Budapest, A38 Hajó, augusztus 4. 22h

Will Rankin, azaz művésznevén High Rankin amolyan modern zenei Salvador Dalí: furcsa bajuszt visel, és szereti zavarba hozni az embereket a produkciójával, amiben dubstep-, drum and bass-, jungle- és hiphop-elemek keverednek, sőt a humornak is fontos szerep jut. A hangképet szükség esetén akár macskanyávogással is dúsító előadóhoz Palotai, Wondawulf és Dublic csatlakozik ezen a csütörtöki éjszakán.

Belépő: 1000 Ft
High Rankin a Soundcloudon

FEKETE ZAJ FESZTIVÁL
Mátrafüred, augusztus 4-6.

És még a Mátrába is jut egy rendhagyó és rendhagyóan nyugis fesztivál, jelesül a sötét hangulatú, komor és bizarr zenék kedvelőit megvendégelő Fekete Zaj. Az amerikai Wovenhand, a norvég Ulver és a brit Leafblade mellett hazai részről idén olyanok lépnek fel, mint a Képzelt város, a Volkova Sisters és a The Moon and the Nightspirit – bővebb ajánlónk pedig itt található.

Belépő: bérlet 9500, napijegy 5000 Ft
Részletes program

BÁNKITÓ FESZTIVÁL
Bánk, augusztus 4-6.

Kezdünk kicsit Eötvös Gábor leghíresebb mutatványára hasonlítani, de hát mit lehet tenni, ha tényleg van másik: Bánkon is lesz fesztivál a hétvégén. A szubkultúrák bulijaként aposztrofált eseményen ezúttal is egyforma hangsúlyt kapnak a koncertek, a színházi előadások, a családi és gyerekprogramok, valamint a workshopok, és a szervezők eltökélt szándéka, hogy a legaranyosabbnak tartott hazai fesztivál idén egyben a legszexibb is lesz, úgyhogy van mire készülni.

Belépő: bérlet elővételben 10 000, a helyszínen 14 000, napijegy elővételben 4000, a helyszínen 5000 Ft
Részletes program

Ajánlott videó

Olvasói sztorik