Nagyvilág

Megtörte a csendet a biztonsági őr, akit megsebesített a Las Vegas-i merénylő

A szerdán adásba kerülő The Ellen DeGeneres talk showban szólal meg először a biztonsági őr, aki a tömegmészárlás előtt megpróbálta megközelíteni Stephen Paddock hotelszobáját — írja a CNN.

Jesus Campos a tragédia éjszakáján a szállodában tartózkodott. Felettesei nem sokkal a lövöldözés előtt küldték őt fel a 32. emeletre, hogy ellenőrizze, minden rendben van-e. A lépcsőkön próbált felmenni, de az odavezető ajtót elbarikádozták, ezért a liftet kellett használnia.

Azonnal értesítette a zárolt ajtóról a diszpécsert, de már késő volt.

Ahogy lefelé sétáltam, lövéseket hallottam. Fedezéket kerestem, majd égő fájdalmat éreztem. Felhúztam a nadrágomat, és láttam, hogy vérben áll a lábam. Rögtön jeleztem a rádión, hogy tüzet nyitottak az épületben

– emlékezett vissza a fiatalember.

Paddock az ajtón keresztül lőtt rá Camposra, akit a combján talált el.

A biztonsági őr riasztotta a mérnököket, hogy ellenőrizzék az ajtót, és figyelmeztetett, hogy egy nő nem sokkal korábban hagyta el a szobáját az emeleten.

Campos megköszönte mindenkinek a munkáját, aki segítséget nyújtott az éjszaka folyamán, még a legsötétebb órákban is.

Elárulta, hogy egészségi állapota folyamatosan javul.

Napról napra jobban vagyok, lassan, de biztosan gyógyulok. Próbálok mentálisan és fizikálisan is feltöltődni

– nyilatkozott.

A férfit a támadás után hősként üdvözölték a rendőrök, mert azt hitték, hogy elterelte Paddock figyelmét és félbeszakította a lövöldözést. Mint később kiderült, Campost hat perccel a merénylet kezdete előtt érte a golyó.

Stephen Paddock az Amerikai Egyesült Államok leghalálosabb támadását hajtotta végre Las Vegasban: 58-an veszítették életüket és további 500-an megsebesültek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik