Nagyvilág

Megszólalt a Las Vegas-i tömegmészárlás magyar szemtanúja

Mint korábban megírtuk, már 59 halálos áldozata van a Las Vegas-i tömegmészárlásnak: 527 sebesültet kórházban ápolnak, sok halálos áldozatot pedig még mindig nem sikerült azonosítani.

Tömegmészárlás Las Vegasban: „Adjatok fegyvert, leszedem ezt a szemétládát!”
Szemtanúk mesélnek arról, hogyan élték túl az ötvennél is több halálos áldozattal járó vasárnap esti lövöldözést Las Vegasban.

A 64 éves elkövető, a lövöldözés után öngyilkosságot elkövető Stephen Craig Paddock nyugállományba vonult könyvelő, kétszeresen elvált és egyedül élő férfi volt.

Egy magyar születésű, de évtizedek óta Las Vegasban élő férfi is a ott volt a helyszínen, ugyanis egy helyi kaszinóban dolgozik. A Borsnak számolt be élményeiről.

A férfi szerint az este ugyanúgy indult, mint a többi, aztán hirtelen előbb hangoskodást hallottak az utcáról, majd rengetegen özönlöttek be a kaszinóba. Azt kiabálták, hogy valaki lövöldözik, sokan terrortámadásról beszéltek.

Las Vegas-i lövöldözés: mit lehet tudni az elkövetőről?
A 64 éves Stephen Paddock hotelszobájában egész fegyverarzenált találtak. Fotó is van a férfiról.

Ezek után a kaszinó vendégei is sokkos állapotban menekülni kezdtek, valaki az összes holmiját a helyszínen hagyta, csak futott, hogy mentse az életét.

A hely minden ajtaját kinyitották, hogy a vendégek elbújhassanak a személyzet számára fenntartott helyiségekben.

A városvezetés percek alatt intézkedett, lezárták az összes kaszinót. Órák teltek el, amíg a hatóságok a helyszínre értek, és közölték, hogy előjöhetnek az emberek.

A férfi azt mondta:

soha életemben nem hallottam még olyan szörnyű csendet, mint akkor vasárnap este.

Kiemelt kép: David Becker/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik