Nagyvilág

Las Vegas-i lövöldözés: mit lehet tudni az elkövetőről?

Vasárnap este egy country koncerten nyitottak tüzet a Las Vegas-is Mandalay Bay hotelből.  A legutóbbi hírek szerint több mint ötven ember meghalt, kétszázan megsebesültek.  Az elkövetőt már azonosították: a 64 éves Stephen Paddockról van szó. A nevadai férfinak nem volt társa, az öldöklést egyedül vitte véghez.

Az Independent legfrissebb információi szerint a férfit nem a rendőrök lőtték le, hanem saját magával végzett, amikor rátörték a hotelszobájának ajtaját. Szintén az Independent írja, hogy az elkövető szobájában nyolc fegyvert találtak a rendőrök.

Paddock motivációja egyelőre ismeretlen, de a rendőrök több fegyvert is találtak a férfi 32. emeleti hotelszobájában. Paddock innen kezdett el lövöldözni.

A rendőrség keres egy nőt, aki a lövöldözés előtt együtt volt a férfival. Marilou Danley valószínűleg a férfi élettársa.

„Szent ég. Fejen lőtték ezt a lányt. Kib***ott őrület” – videók a Las Vegas-i mészárlásról
Tucatnyi videofelvétel örökítette meg a golyózápor elől sikítozva menekülő és rémülten fedezéket kereső embereket.

Paddocknak nem volt dolga a rendőrséggel, a hatóságok magányos farkasként emlegetik, nem volt kapcsolata terrorszervezettel sem. A 20 ezer fős nevadai Mosquite városában élt, még a helyi rendőrségnek sincs információja róla.

A Daily Mirror közzétett egy képet is a férfiról:

(ABC)

Kiemelt kép: REUTERS/Las Vegas Sun/Steve Marcus

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik