Nagyvilág

Áder a magyar nép nevében üzent Trumpnak

Áder János köztársasági elnök részvétét fejezte ki hétfőn Donald Trump amerikai elnöknek küldött részvéttáviratában a Las Vegas-i vérengzés miatt.

A köztársasági elnök az MTI-hez eljuttatott dokumentum szerint az egész magyar nép és a maga nevében küldött üzenetet a legmélyebb részvétéről és együttérzéséről a borzalmas Las Vegas-i mészárlás miatt, amelyben több mint 50 embert gyilkoltak meg, és további százak megsebesültek.

Magyarország élesen elítéli ezt a brutális erőszakos cselekedetet. E fájdalmas pillanatokban gondolatban együtt vagyunk e mérhetetlen nagy tragédiában életüket vesztett ártatlan áldozatok családjával

– írta Áder János.

Trump a Las Vegas-i merényletről: Velejéig gonosz cselekedet volt
A héten félárbócra eresztik az amerikai zászlót még a Fehér Házon is.

Putyin is hasonlóan cselekedett

Kegyetlenségével sokkoló bűncselekménynek a Las Vegas-i lövöldözést hétfőn Trumpnak küldött táviratában Vlagyimir Putyin orosz államfő.

A Kreml által kiadott közlemény szerint Putyin részvétét és támogatását fejezte ki az áldozatok családtagjainak és barátainak.

António Guterres ENSZ-főtitkárt megrázta a szörnyű  Las Vegas-i bűncselekmény, és levélben fejezi ki részvétét az amerikai vezetésnek – közölte Farhán Hak, az ENSZ-főtitkár helyettes szóvivője.

Las Vegasban legalább 58-an meghaltak és több mint ötszázan megsebesültek, amikor egy 64 éves helyi lakos, Stephen Craig Paddock egy szálloda 32. emeletén lévő szobájából lövöldözött egy koncert közönségére, végül magával is végzett. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett, de a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) véleménye szerint Paddock nem állt kapcsolatban terrorszervezetekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik