Nagyvilág

Hét halott, és 59 sérült a kínai óvodánál történt robbanásban (18+)

A robbanás a bejáratnál történt, amikor a szülők haza akarták vinni gyermekeiket.

A legfrissebb hírek szerint legalább hét ember meghalt, és 59-en megsebesültek csütörtökön a kínai Fengxianban, miután robbanás történt egy óvoda bejáratánáljelentette a helyi sajtó. A robbanás – aminek okát egyelőre nem lehet tudni – helyi idő szerint 5 óra előtt tíz perccel történt, amikor a szülők gyermekeiért mentek – jelentette a Xinhua kínai hírügynökség, a helyi hatóságokra hivatkozva.

A helyi kormányzat közlése szerint ketten a helyszínen vesztették életüket, öten pedig a kórházba szállítás után haltak bele sérüléseikbe. Az egyelőre nem lehet tudni, hogy a halottak között vannak-e gyerekek. A sérültek közül 9-en súlyos állapotban vannak.

A robbanás okát egyelőre nem lehet tudni. A hatóságok csak annyit közöltek, hogy vizsgálják a történteket. A Daily Mail cikke szerint az alábbi videó a robbanás pillanatáról készült. A felvételből úgy tűnik, hogy a robbanás előtt valami füstölt.

A Global Times című kínai lapnak egy szemtanú azt állította, hogy egy utcai árus gázpalackja robbant fel. A szemtanú közlése szerint a robbanásnak olyan nagy volt az ereje, hogy több embert is méterekre hajított el.

A helyszínen készült fényképeken és videókon földön fekvő kisgyerekek és felnőttek tucatjait lehet látni. A felvételeket a kínai média csak a Kínában nem elérhető Twitter-oldalaikon hozta nyilvánosságra. A kínai cenzorok pedig eltüntették azokat a kínai közösségi oldalakról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik