Nagyvilág

Videón, ahogy egy hajó feldönti a dubai kikötő egyik óriásdaruját

Kész csoda, hogy senki sem halt meg.

Tíz ember megsérült, amikor egy teherhajó feldöntötte a dubai Jebel Ali kikötő egyik óriásdaruját – jelentette a helyi sajtó. A balesetet felvette a kikötő egyik térfigyelő kamerája. A felvételen látni lehet, hogy csak métereken múlt, hogy a hatalmas acélszerkezet ne romboljon földig egy közelében álló épületet, ahonnan rémülten rohantak ki az emberek.

A baleset előző hét csütörtökön történt, de a helyi sajtó csak hétfőn számolt be az esetről, miután a YouTube-ra kikerült az arról készült videó. A kikötőt üzemelő DP World közlése szerint senki sem halt meg a balesetben, és a tíz sérült közül kilencen könnyebben sérültek, egy ember pedig a karját és a lábát törte el. Csak őt kellett kórházba szállítani. A DP World közlése szerint stabil állapotban van és sérülései nem súlyosak.

A cég közlése szerint a balesetet a CMA CGM francia szállímányozási vállalat egyik konténerszállító hajója okozta, ami nekiütközött a kikötő falának, és nekicsapódott a daru lábának, feldöntve azt. A hajó közben egy másik darut is elmozdított a helyéről, de az nem dőlt fel.

A baleset pontos okainak kivizsgálására vizsgálatot indítottak. Az összedúlt daru roncsait csak a vizsgálat lezárta után fogják eltávolítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik