Nagyvilág

Két daru dőlt rá a holland házakra – videóval

holland daru (Array)
holland daru (Array)

Az egyik daru megtorpant, az acélelem vészesen megingott, mindenki sikoltozni kezdett, de a leszakadás már elkerülhetetlen lett. Húszan megsérültek, egy ember eltűnt.

Legkevesebb 20 ember megsérült a hollandiai Alphen aan den Rijnben, amikor két daruskocsi felborult a kihúzott daruszerkezetekkel – írja a BBC. A Juliana hidat építettek a két daru, együttesen próbáltak beemelni egy hídelemet, amikor az egyik daru nem bírta a terhelést, a hídelem belengett, magával rántotta az egyik, majd a másik darut is, amik egy uszályon álltak addig.

 

A történtekről videófelvétel is készült, amin döbbenetesen látszik, ahogy a munkások már menekülnek az uszályról, amikor érzékelik, hogy baj van. A felvételt a holland Volkskrant portál közölte, Dick van Smirren készítette azt. Azt mondta: “Látod a porfelhőket, amint felemelkednek, ez iszonyú kép és arra gondolsz, ‘Ki lehet alatta?'” Van Smirren helyesen érezte a helyzetet, egy ember gyaníthatóan a romok alatt rekedt. Földrengéseknél segítséget nyújtó mentőalakulat is érkezett a helyszínre emiatt.

Rajtuk kívül nehézgépeket vezényeltek ide, hogy a többi nehézgépet kivegyék a vízből és romok közül. A sérültek állapotáról egyelőre nincs információ, annyit tudni, hogy két boltot zúzott le a daru. A hidat amúgy épp elég rossz műszaki állapota miatt cserélik le, tavasszal kezdődtek a munkálatok a Rajna egyik kisebb ága felett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik