Nagyvilág

Győrfi: Volt szülő, aki a kórháznál tudta meg, meghalt a gyermeke

Mint arról korábban beszámoltunk, a reggeli órákban derül ki, hogy mikor indulhatnak haza az első diákok, a könnyebb sérültek és kísérőik, a súlyos sérültek egyelőre Veronában maradnak, a következő napokban dől el, hogy őket mikor szállíthatják Magyarországra.

Délutántól késő estig, éjfélig hallgatták ki a veronai szállodában lévő gyerekeket. A balesetet túlélő diákokat és szülőket több helyen is elszállásolták, az egyik hotel előtt több rendőr- és mentőautó állt egész éjszaka. Az előtérben és kávézóban ültek a diákok és a szülők, segítők, kísérők, tíz-húsz rendőr, és egy tucat magyar mentős. Néhányan a szobájukban aludtak. Az egyik segítő folyamatosan koordinálta, hogy a rendőrök el tudjanak vinni mindenkit kihallgatásra. A magyar mentősök folyamatosan foglalkoztak a gyerekekkel, a szülőkkel, kísérőkkel beszélték meg, hogyan lehet majd folytatni a kezelést hazaérve, ki, hová menjen a problémákkal – számolt be helyszíni tudósításában az Index.

Győrfi Pál a lapnak elmondta, hogy az olasz mentőszolgálat három kórházba szállított sérülteket, amiből az egyikben már egyáltalán nincs senki, oda csak a könnyebb sérülteket vitték. A másik két kórházban összesen hat sérült tartózkodik, mind a hat felnőtt.

Hozzátette, hogy természetesen a fizikai állapoton kívül is vannak szempontok:

van ezek között a sérültek között olyan, akinek meghaltak a gyerekei, ott más szempontok is vannak. (…) Volt szülő, aki akkor érkezett a kórházhoz, és ott szembesült azzal, hogy valószínűleg a gyermeke is az áldozatok között van.

Továbbra sem tudni, hogy mi okozta a balesetet, a hatóságok lefoglalták az autósztráda videokameráját, és szemtanúkat hallgatnak meg. Köztük egy szlovák kamionsofőrt, aki szerint a buszból füst szivárgott.

A tragédiával kapcsolatos fejleményeket ide kattintva olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik