Nagyvilág

Tanácsadója szerint Donald Trump a béke embere

A leendő elnök nagyszerű kapcsolatra törekszik Angela Merkellel. És Vlagyimir Putyinnal is.

Donald Trump nagyszerű kapcsolatra törekszik Angela Merkellel – ezt a pénteken hivatalba lépő amerikai elnök kabinetjének egyik tagja, Anthony Scaramucci mondta a davosi Világgazdasági Fórumon.

A tanácsadó szerint az új elnök a béke embere, aki tisztában van az Európával való hosszú távú szövetség fontosságával. Elismerte ugyanakkor, hogy Trump az Oroszországgal való kapcsolatokon is javítana.

Nagyszerű kapcsolatot szeretne Angela Merkellel, ahogy Vlagyimir Putyinnal is – jelentette ki a Trumpot képviselő Scaramucci újságírók előtt. Hozzátette: a leendő elnökről nem gondolja, hogy bárkivel is rosszban akar lenni, és semmiképpen nem tartja Európát gyengének.

A következő időszakban az Egyesült Államok és Európa között erősebb lesz a kapcsolat, mint valaha

– vélte Scaramucci, hozzátéve, hogy az együttműködésnek a 21., sőt, a 22. századot, és nem a huszadikat kell tükröznie.

Donald Trump vasárnap arról beszélt egy interjúban, hogy a NATO elavult, és Nagy-Britannia után még több ország fog kilépni az EU-ból. Emellett katasztrofálisnak nevezte Angela Merkel döntését, mellyel megnyitotta Németország határait a menedékkérők százezrei előtt. Scaramucci szerint ezek a kijelentések inkább inspirálóak, mintsem riasztóak, és Trump nyitott arra, hogy változtasson álláspontján. (The Local)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik