Nagyvilág

Trump nagyon örül Putyin karácsonyi üdvözletének

Annyira helyénvaló gondolatok vannak benne!

Donald Trump pénteken nyilvánosságra hozta azt az ünnepi üdvözletet, amelyet Vlagyimir Putyintól kapott. Ebben az orosz államfő azt írja: szeretné elmélyíteni az együttműködést Oroszország és az Egyesült Államok között.

Putyin szerint azok a komoly globális és regionális kihívások, amelyekkel országaik az elmúlt években szembekerültek, azt mutatják, hogy az orosz-amerikai viszony fontos tényező a modern világ stabilitása és biztonsága szempontjából.

Remélem, hogy miután elfoglalja az Amerikai Egyesült Államok elnöki tisztségét, képesek leszünk valós lépéseket tenni azért, hogy helyreállítsuk a kétoldalú együttműködés kereteit

– áll a levélben, amelyet  „V. Putyin”-ként írt alá. A levél személyes jókívánságát is tartalmazza: „kérem, fogadja őszinte jókívánságaimat az ön és családja számára, jó egészséget, boldogságot, jólétet, sikert és minden jót kívánok”.

Donald Trump így kommentálta a levelet, amelyet nyilvánosságra hozott:

Egy nagyon kedves levél Vlagyimir Putyintól, a gondolatai annyira helyénvalók.

Azt mondta, reméli, minden oldal meg tud felelni ezeknek a gondolatoknak, mert nincs más út.

Donald Trumpot egyébként ellenfelei komoly kritikával illetik amiatt, hogy az orosz elnökkel barátkozik, miközben Oroszországot azzal gyanúsítják, hogy hackertámadásokkal avatkozott be az amerikai elnökválasztás folyamatába. (Politico)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik