Nagyvilág

Az FBI szerint is belenyúltak az oroszok az elnökválasztásba

Putyin szóvivője bizonyítékokat követel.

Az FBI is osztja a CIA álláspontját, mely szerint Oroszország beavatkozott az amerikai elnökválasztásba, mégpedig Donald Trumpot támogatva – számolt be az AP hírügynökség.

A CIA igazgatója, John Brennan az ügynökség dolgozóinak küldött, titoknak nem minősülő üzenetében közölte, hogy megbeszélést folytatott James Comeyval, az FBI igazgatójával és James Clapperrel, az amerikai hírszerzés csúcsvezetőjével. Azt írta: erős egyetértés alakult ki közöttük az orosz beavatkozás természetét, kiterjedtségét és szándékát illetően.

Barack Obama amerikai elnök egy pénteki interjúban azt mondta: az orosz beavatkozás mindenféleképpen következményt fog vonni maga után, amely arányos és jelentőségteljes lesz. Fehér házi illetékesek egyébként korábban azt mondták: nem feltétlenül olyan következményről van szó, amit nyilvánossá fognak tenni.

Az orosz államfő szóvivője alaptalannak és valótlannak nevezte a vádakat. „Vagy ne beszéljenek róla, vagy álljanak elő valamilyen bizonyítékkal végre” – mondta Dmitrij Peszkov.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik