Nagyvilág

Életfogytig tartó börtönre ítélték a „kegyetlen” 14 éves gyilkosokat

Az iskolájukban dolgozó konyhás nénit és a nő 13 éves lányát álmukban késelték halálra. A kettős gyilkosságot a bíró „brutálisként” és „kivégzésszerűként” jellemezte.

Egy brit bíróság életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt egy 15 éves fiút és lányt, akik megöltek egy 49 éves nőt, és 13 éves lányát – jelentette a brit sajtó. A Nagy-Britannia legfiatalabb kettősgyilkosaiként elhíresült páros leghamarabb húsz év múlva kerülhet szabadlábra. A két kamasz a beszámolók szerint teljesen érzelemmentesen fogadta az ítéletet.

A zsúfolásig telt notthinghami tárgyalóterem előtt az őket elítélő bíró tettüket „szörnyű bűncselekményként” jellemezte, amihez hasonlóra „kevés példa akad a modern bűntörténetben”. Haddon-Cave bíró „groteszknek” és „brutálisnak” nevezte a gyilkosságokat, aminek „kifejezetten dermesztő” részletei voltak – írta a Guardian.

A két elítélt, akinek nevét jogi okokból nem lehet nyilvánosságra hozni, még áprilisban ölték meg a 49 éves Elizabeth Edwardsot és a nő 13 éves lányát, Katie-t. Az áldozatok a Spalding városában található otthonukban aludtak, amikor a gyilkosság idején 14 éves gyerekek, akik egy gyorsétteremi kajálás közben tervezték meg a gyilkosságokat, rájuk támadtak.

Elsőként a 49 éves nőt ölték meg. A gyilkosságot a fiú hajtotta végre: lefogta a nőt, majd egy kést döfött a nő torkába, aki a fiú vallomása szerint három percen át küzdött és szenvedett, mire belehalt sebesülésébe. Ezután a lánynak kellett volna megölnie a nő 13 éves lányát, de közölte barátjával, hogy mégsem nem bírja végrehajtani a gyilkosságot. Ezért Katie-t is a fiú ölte meg: leszúrta, majd megfojtotta.

elizabeth-edwards
A két áldozat: a 49 éves Elizabeth Edwards, és 13 éves lánya, Katie.

Eleinte azt tervezték, hogy a gyilkosságok után saját magukkal is végeznek, de „a lány úgy döntött, hogy mégsem” akar véget vetni életének – mondta el az ítélethozatalkor az ügyükben döntő bíró. A gyilkosságok után a pár együtt lezuhanyozott, szeretkeztek, majd leültek megnézni az Alkonyat című vámpíros sorozat négy filmjét.

A gyilkosságokat azért hajtották végre, mert a lány neheztelt az iskolájukban konyhásnőként dolgozó Edwards-ra. A lány letartóztatásakor a rendőröknek azt mondta, hogy már egy ideje érzett magában gyilkolási vágyat, és „feldobta” tervük, és „alig várta” a gyilkosságokat. Az ügyükkel foglalkozó nyomozó az ítélet után nyilatkozva a pár gyilkossági tervét „kegyetlennek” és „hátborzongatónak” nevezte, csakúgy, mint azt, hogy nem mutattak után semmiféle megbánást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik