Nagyvilág

Orvosa szerint alkalmas az elnökségre Hillary Clinton

A tüdőgyulladást leszámítva jó egészségi állapotban van az elnökjelölt – jelentette be Lisa Bardack.

Hillary Clinton egészséges, és alkalmas az elnökségre – ezt a demokrata elnökjelölt orvosa közölte szerdán. Lisa Bardack szerint Clinton általános orvosi vizsgálata a tüdőgyulladástól eltekintve normális eredményeket hozott, és a politikus kiváló szellemi állapotban van. Állapota szépen javul az antibiotikumoknak és a pihenésnek köszönhetően – áll az orvosi jelentésben.

A doktornő arról is beszámolt, hogy szeptember 2-án 24 órája tartó hőemelkedés, vértolulás és fáradtság miatt vizsgálta meg Hillary Clintont, akit idén januárban fül- és arcüregfertőzéssel kezelt.

Az elnökjelöltnél múlt pénteken állapítottak meg enyhe, nem fertőző, bakteriális eredetű tüdőgyulladást. Ennek hírét csak vasárnap hozták nyilvánosságra, miután Hillary Clinton rosszul lett egy New York-i rendezvényen és távozott a helyszínről.

Clinton a tüdőgyulladásra felírt antibiotikumok mellett még háromféle gyógyszert szed, pajzsmirigy-alulműködésre és pajzsmirigy-rendellenességekre, vérhígításra és allergiára. Koleszterinszintje normális, viszont a vérzsírszintje kicsit magas. Vérnyomása 100/70. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik