Nagyvilág

“Holttesteken át vezetett az utam hazáig”

Legalább nyolcvanan meghaltak és százan megsebesültek, amikor egy kamion teljes gázzal az ünneplő tömegbe hajtott a nizzai Promenade des Anglais sétányon. A támadásnak egy magyar sérültje is van.

Egy szemtanú az Europe1 nevű francia televíziócsatornának elmondta, először nem fogták fel, mi történik.

Mi lent voltunk a tengerparton, amikor hirtelen hatalmas sikításokra lettünk figyelmesek. Nem tudtuk mire vélni. Mindenki hátrafordult és láttuk, hogy egy fehér, körülbelül 35 tonnás kamion vág át a tömegen. Az emberek repültek a levegőben. Minden értelemben. A kamion nem állt meg, egészen a sétálóutca végig haladt

A férfi hozzátette, az emberek üvöltöztek, ordítottak.

Hatalmas pánik keletkezett. Holttesteken át vezetett az utam hazáig, horrorisztikus látvány volt.

Tony Molina, a CNN-nek nyilatkozó másik szemtanú apartmanja ablakából nézte végig a tragédiát.

Mint fogalmazott, csak annyit lehetett látni, hogy elgázol majd maga alá temet mindenkit, miközben az emberek minden irányban menekültek előle.

Hitetlenkedve néztük. Családok feküdtek a földön, a holttestek mellett sírták. Később kiürítették a területet, a hatóság emberei pedig letakarták a holttesteket.

Egy másik, az ünnepségen résztvevő férfi családjával élte át a tragédiát.

Közel voltunk a halálhoz. A kamion az embereket célozta. A feleségemnek arrébb kellett ugrania. Ha egy méterrel arrébb áll, meghal. Nekem és fiamnak szerencsém volt, pont a másik oldalon álltunk

– mesélte még sokkos állapotban az iTélé kamerái előtt az úr.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik