Nagyvilág

Levágott fejet találtak a nyaralók a tengerparton

Damillal átkötött rongyba csavarták a maradványokat, köveket is tettek bele, de így is partra vetette a víz.

Levágott fejre bukkant egy új-zélandi pár a Fidzsi-szigetek egyik tengerpartján. Az emberi maradvány ruhákba volt csavarva. Nem ez az első ilyen eset – júniusban már történt hasonló, akkor ugyancsak rongyokba csavarva vetett partra a víz két pár lábfejet.

Az új-zélandi pár hallott az előző esetről. Graeme Bickley az AP hírügynökségnek elmondta: feleségével a tengerparton sétálva meglátták a ruhaköteget, még viccelődtek is vele, hogy lehet, hogy ebben is testrészek vannak. „Megemeltem, és nagyon, nagyon nehéz volt. Visszadobtam a földre, és lehetett hallani, hogy kövek vannak benne. Majd láttam a formáját, és azt gondoltam, ez nagyon nem néz ki jól” – mondta a férfi.

A rongyok damillal voltak átkötve. Bickley nem merte tovább piszkálni a csomagot, szólt a rendőrségnek, akik közölték: egy fejet találtak a ruhák közt.

A helyi hatóságok szerint egy orosz házaspár maradványait találhatták meg, akik a múlt hónapban tűntek el a Viti Levu szigeten lévő birtokukról. A Fiji Sun című lap értesülése szerint a pár anyagi gondokkal küzdött, miután farmjukat a februári időjárás alaposan megrongálta. A negyvenes éveik végén járó pár egyébként nem élt nagy lábon: egy szállítókonténerből alakították ki házukat, zöldségeket és gyümölcsöket termesztettek, amit szállodáknak, illetve a piacon adtak el. (AP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik