Nagyvilág

Nem nagyon jött be a hollandoknak a 47 milliós mókushíd

Jót akart a mókusoknak a Dierenbescherming, hollandiai állatvédelmi ügynökség, csak úgy néz ki, hogy a mókusokat ez csöppet sem hatja meg, mennek a vesztükbe a maguk a feje után. Az állatvédők súlyos érvei előtt fejet hajtva, az állam még 2012-ben épített egy hidat kifejezetten mókusok számára a forgalmas N44-es autópálya fölött.

A Haagse Bos erdőt és a Clingendael parkot összekötő építményre azért költöttek 150 ezer eurót (47 millió forintot), hogy az autók ne üssék el folyton a két terület között mászkáló mókusokat. A probléma egyébként súlyos: veszélyesen megcsappant a környék mókuspopulációja.

Egy körzeti képviselő most kíváncsi volt, hogy mennyire érte meg a befektetett pénz és energia. Kiderült, hogy nem túlságosan. Az autópálya kameráinak felvételei szerint 2014-ben három alkalommal, aztán 2015-ben már kétszer kelt át mókus a hídon.

Az állatvédelmisek egyébként számítottak rá, hogy kell egy kis idő, amíg a mókusok rájönnek, hogy a hidat is használhatják. Három év, úgy tűnik kevés volt erre.

(via The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik