ALEPPO, SYRIA - FEBRUARY 08: Syrians who flee the attacks of Syrian and Russian air forces, shelter at tents and try to live their lives with humanitarian aid send by Turkey, at the Bab al-Salameh border crossing on Turkish-Syrian border near Azaz town of Aleppo, Syria on February 08, 2016. Fatih Aktas / Anadolu Agency
Külföld

Oroszország szerint Európa nem tudja irányítani a migrációs folyamatokat

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 02. 26. 13:51

Oroszországnak fel kell készülnie az európai migránsválság következményeire – figyelmeztetett pénteken Konsztantyin Romodanovszkij, az orosz Szövetségi Migrációs Szolgálat (FMSZ) vezetője Moszkvában.

Értékelésünk szerint az Európai Uniónak eddig még nem sikerült a migrációs folyamatok irányítása

– véli az illetékes és hozzátette, hogy Oroszországnak fel kell készülnie a lehetséges következményekre. Ezek kapcsán Romodanovszkij elmondta: nem zárható ki, hogy a jövőben egyre több menekült érkezik majd a Közel-Keletről, Észak-Afrikából, és Közép-Ázsiából és cél-, vagy tranzitországként tekintenek majd Oroszországra, hogy Nyugat-Európába juthassanak el.

Az illetékes szerint a menekültáradat és a romló gazdasági-szociális körülmények miatt az európaiak is elkezdhetnek kivándorolni.

A helyzet már most kiéleződött Hollandiában, Németországban és Franciaországban. Egyelőre még csak Kanadába, Ausztráliába és Új-Zélandra utaznak ki. A jövőben azonban nincs kizárva, hogy Oroszországba is jönni fognak

– tette hozzá.

Romodanovszkij elmondta azt is, hogy az ukrajnai konfliktus 2014-es kezdete óta mintegy kétmillió ember keresett menedéket Oroszországban. Megfigyelők szerint az ukrajnai menekültek Oroszország különböző pontjain települtek le, sokan közülük azonban az Ukrajnával határos területeken tartózkodnak.

Képünk illusztráció.

 

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.