Nagyvilág

Saját magán hajtott végre rezsicsökkentést az ISIS

Jól működő zsoldossereget üzemeltet az Iszlám Állam kalifátusa, azonban a bombázások miatt már alig van pénzük, csökkenteni kell a fizetéseket.

Senki sem gondolhatta eddig se komolyan, hogy muszlimok ezrei tényleg szimpátiából csatlakoznak, de még inkább, hogy szimpátiából maradnak az Iszlám Államhoz/-ban. Az egész egy jól felépített zsoldossereg, de most ez kérdőjeleződött meg a Telegraph cikke szerint. Ugyanis az ISIS bejelentette, megfelezi a zsoldot, mert alig van tőkéje.

Az ISIS közleményét a brit központú Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szivárogtatta ki. A jó marxista hagyományokat követve minden poszton felezik a béreket, a mezei harcosok, a bürokraták és a szervezeti vezetők is szívnak. Az élelmiszer-támogatásokat nem csökkentik.

Számszerűleg ez azt jelenti, hogy a szír származású harcosok bérét 400-ról 200 dollárra, a külföldi zsoldosokét pedig 800-ról 400 dollárra csökkentik. Valószínűleg azért csappant meg a pénzállománya a kalifátusnak, mert a szövetségesek és az oroszok erősen bombázzák az ISIS olajinfrastruktúráját (a szervezet fő bevételi forrása a kitermelt olaj eladása feketén, na meg a műkincspiac és az emberrablások).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik