Nagyvilág

Németországban maradhat a palesztin kislány, akit megríkatott Merkel

A hatóságok meghosszabbították a család tartózkodási engedélyét, mert megfelelően beilleszkedtek a társadalomba.

Két évig még biztosan Németországban maradhat az a palesztin lány a családjával, aki elsírta magát egy rostocki fórumon, amikor Angela Merkel azt mondta neki: megérti, hogy maradni szeretne, de „a politika néha kemény dolog”. Reem Sahwil négy éve érkezett egy libanoni menekülttáborból és tökéletesen megtanult németül, de családjával együtt kiutasítás fenyegette.

A Bild című lap az illetékes rostocki hivataloktól úgy értesült, hogy 2017 októberéig meghosszabbították a család tartózkodási engedélyét, arra hivatkozva, hogy jól beilleszkedtek a társadalomba.

Németországban idén meghaladhatja az egymilliót a regisztrált menedékkérők száma. Joachim Gauck államfő karácsonyi beszédében elismerését fejezte ki azoknak a németeknek, akik önkéntes munkájukkal segítettek az érkezők ellátásában. „Megmutattuk, mire vagyunk képesek – a jóakaratot, a professzionalizmust, de a rögtönzés művészetét is” – közölte. Hozzátette: nyílt párbeszédre van szükség arról, hogyan kezeljék a helyzetet, csak így lehet olyan megoldást találni, amit a többség támogat. (Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik